top of page

Trei exerciții pentru a-ți spori creativitatea

Când te simți neinspirat, a încerca ceva diferit este cel mai bun mod de a scăpa de asta. Când ai rămas fără idei, acceptarea unei noi provocări, a încerca ceva diferit, este una dintre cele mai bune modalități de a ieși din acest impas. Există multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți reîncărca bateriile și pentru a-ți crește nivelul de creativitate.

1. Încearcă un tip complet diferit de fotografie

Dacă fotografiai de obicei peisaje, încearcă să vezi și mai în detaliu și îndreaptă-te către microfotografie. Sau poți fotografia oamenii în mișcare, străzile; acestea din urmă sunt și ele tot un fel de peisaje - peisaje urbane. Pofta vine mâncând! Ideea este să faci ceva ce nu ai mai făcut niciodată.

2. Stai acasă sau prin apropiere

Dacă te uiți cu adevărat în jur, probabil că vei vedea tot felul de lucruri interesante de fotografiat. Adesea ne gândim că pentru a obține poze grozave trebuie să mergem într-un loc exotic, dar adevărul este că întotdeauna sunt lucruri interesante în apropiere dacă ne facem timp să ne oprim și să privim.

3. Găsește un concept
Alegeți o temă, cum ar fi modele, un pattern sau o culoare (cum ar fi roșu) și fotografiază doar acel lucru pentru o zi. Când te concentrezi să găsești un lucru, probabil că vei găsi o mulțime și-ți vei putea depăși cu adevărat limitele creative.

După cum probabil ai observat, toate aceste exerciții sunt despre a vedea mai mult decât despre cum să fotografiezi. Pentru că acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți fotografia: să-ți îmbunătățești modul în care vezi lumea din jur.

În calitate de fotograf, este ușor să rămâi cu ceea ce știi și să stai în zona de confort. Ca oameni, adesea ne obișnuim prea repede și ignorăm ce-i în jurul nostru. Dar acel mediu este plin de inspirație… fotografică.

31 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page