top of page

Cum să fotografiezi grupuri de copii

Fotografierea copiilor poate fi o adevărată provocare. Se mișcă, se mișcă din nou, nu vor să le facă poze, sunt ușor distrași. Iată câteva sfaturi care să te ajute în fotografia cu copiii.

Fă-o puțin pe șeful

Copiii pe care îi fotografiezi nu sunt modele profesioniste. Sunt copii. Și când îți îndrepți camera mare spre ei, de multe ori ei nu știu cu adevărat ce să facă. O modalitate importantă de a-i ajuta să se simtă confortabil, ajutându-te și pe tine să obții fotografiile dorite este să le spui exact ce să facă. Arată-le locul exact unde ar trebui să stea. Spune-le să pună o mână într-un buzunar sau o mână în șold. Pune-i să se uite întru-un anumit punct, apoi să zâmbească, apoi să nu zâmbească.

În timp ce s-ar putea să simți că doar dai comenzi, că ești autoritar, de fapt creezi un mediu în care subiecții tăi se pot simți încrezători. Dându-le o direcție și apoi lăsându-i să reușească, le arăți că pot reuși în această „misiune”foto.

Mai mult, „a fi puțin șef” creează niște limite care vor menține subiecții angajați în procesul respectiv. Fiind direct în ceea ce ai nevoie ca cei mici să facă, te face o figură prietenoasă cu autoritate. Îți oferă șansa de a controla ceea ce se întâmplă, astfel încât să poți obține rezultatele pe care le dorești.

Alege cu înțelepciune setările camerei

Există câteva considerații tehnice de luat atunci când fotografiezi orice grup mai mare. Cea mai mare provocare cu grupurile de copii este să te asiguri că toți sunt concentrați.

De asemenea, vei dori să ai o viteză mare a obturatorului. Chiar și atunci când copiii stau nemișcați, se mișcă. Nu-ți lăsa niciodată viteza obturatorului să scadă sub 1/125 de secundă. Dacă anticipezi orice mișcare care este mai dinamică, vei dori să faci acea viteză a obturatorului mai rapidă. Îmi bine să rămâi la 1/800 pentru mers și chiar mai rapid dacă vrei să surprinzi sărituri, alergări sau învârtiri.

Fii jucăuș

Pentru un copil, să stai nemișcat și să urmezi ordine este cel mai rău lucru care se poate întâmpla! Deci, dacă vrei ca un grup de copii să fie deschiși pentru o ședință foto, nu vei dori să faci din asta o corvoadă. În schimb, fă un fel de un joc!

Dacă vrei ca toată lumea să stea nemișcată, organizează un concurs pentru a vedea cine își poate ține picioarele lipite de locul respectiv cel mai mult timp. Dacă ești genul dinamic, fă o cursă sau vezi cine poate sări cel mai sus. Chiar și o simplă indicație de genul „Toată lumea se uită la copilul care are cele mai multe culori pe tricou!” poate transforma o zi plictisitoare cu imagini într-un eveniment distractiv.

Să ai o personalitate jucăușă și să faci astfel încât copiii să fie în starea lor naturală de joc. Și când subiecții tăi vor fi în starea lor naturală, vei avea subiecți fericiți, relaxați, care îți vor oferi fotografiile pe care le dorești. Fiecare grup are propria sa dinamică. Vei dori să-ți faci timp să întrebi și să observi dinamica grupului de copii pe care îi fotografiezi.

Acceptă imperfecțiunea

Având în vedere că rețelele sociale ne arată imagini „perfecte” tot timpul, este ușor să credem că fotografiile noastre mai puțin decât perfecte nu merită. Și șansele sunt, atunci când ai un grup de copii în cadru, că „perfecțiunea” va fi aproape imposibil de găsit.

Dar adevărul este că perfecțiunea este un mit. Unul dintre lucrurile care îi face pe copii grozavi este natura lor lipsită de griji. Ei nu simt presiunea de a fi perfecți. Doar sunt. Asta în sine este destul de perfect.

Așa că atunci când fotografiezi un grup de copii, renunță la ideea de perfecțiune și permite subiecților să fie cine sunt. Nu judeca fotografiile finale după cât de perfect arată toată lumea și, în schimb, caută momentele și expresiile care vorbesc despre acel moment. Acestea sunt fotografiile care contează cu adevărat.

Nu există nicio îndoială: fotografierea unor grupuri de copii este o provocare!
4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page