top of page

Top 5 exemple de fotografie minimalistă

Cu atât de multă informație în jur, parcă e greu să mai fii simplu. După atâta agitație, sigur preferi și un moment de liniște. Ei bine, minimalismul poate fi gura ta de aer proaspăt. Deși mulți nu se mulțumesc cu atât, fotografia minimalistă este mult mai complexă decât pare.

Fotografia minimalistă se inspiră din curentul regăsit în arta secolului al XX-lea, creat prin elemente compoziționale minime, cum ar fi forma, culoarea, linia, textura. O fotografie cu un contrast puternic sau concepută prin linii simple, de exemplu, ne va atrage cu siguranță atenția. O fotografie cu o textură pe care o simți vizual, pe care o poți atinge parcă cu degetele, îl va transpune pe privitor într-o experiență vizuală unică. În fotografia minimalistă, lumea este concepută diferit, în mod simbolistic și apelează la capacitatea noastră de a înțelege mesajul codificat transmis prin elementele enumerate mai sus.

Practic, în fotografia minimalistă se elimină tot surplusul informațional și se păstrează doar esența, prin care se transmite ideea generală sau simbolismul imaginii realizate. (f64.ro)

Iată 5 exemple:


 


 


 


 


1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page