top of page

Știai că partea stângă a feței noastre arată mai bine în fotografii?

Aparent, partea stângă a feței noastre arată mai bine în fotografii decât partea dreaptă. Un studiu realizat de Kelsey Blackburn și James Schrillo de la Universitatea Wake Forest confirmă acest lucru.
Studiul lor arată că partea stângă a feței noastre prezintă o intensitate mai mare a emoției. Din această cauză, o percepem ca fiind mai atractivă.


Poziționarea fețelor în fotografie sugerează faptul că pot exista diferențe fundamentale în expresia și percepția emoției. În studiul amintit mai sus se investighează dacă există diferențe în ceea ce privește percepția atunci când pozăm cu partea stângă sau cu partea dreaptă a feței.

Imaginile a 10 bărbați și 10 femei au fost luate din partea stângă și dreaptă a feței. Aceste imagini au fost, de asemenea, inversate în oglindă. Așa cum era de așteptat, s-a găsit o preferință puternică pentru portretele din stânga (indiferent dacă erau cele originale sau cele inversate în oglindă), astfel încât fețele stângi au generat evaluări mai mari și o dilatare mai mare a pupilei.


Interesant este că acest efect a fost valabil pentru ambele sexe. O relație liniară pozitivă a fost, de asemenea, găsită între dimensiunea pupilei și evaluările estetice, astfel încât dimensiunea pupilei a crescut odată cu evaluările de plăcere.
9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page