top of page

Spațiul pozitiv și spațiul negativ în fotografie

Studiul artei fotografiei este imposibil fără elementele de bază ale compoziției. Desigur, uneori poți surprinde o fotografie grozavă fără pregătire, dar în cele mai multe cazuri, trebuie să urmezi câteva reguli. Astăzi vom vorbi despre spațiul negativ și pozitiv în fotografie.

Cu cât te aprofundezi studiul fotografiei, cu atât devine mai clar că totul este interconectat cu starea de spirit și cu diferite emoții. Fiecare alegere pe care o faci contează și chiar și detaliile uneori nesemnificative fac diferența, ceea ce este evident, mai ales în fotografii.

Spațiul pozitiv în fotografie

Este subiectul principal. Aceasta este o componentă cheie a majorității fotografiilor și ajută la transmiterea emoției publicului. Acest tip de tehnică poate ilustra profunzimea unei imagini. Accentul este pus pe obiect/personajul principal.
Cu alte cuvinte, spațiul pozitiv reprezintă orice parte a fotografiei care sare în ochi. Aceasta include subiectul tău, de exemplu, împreună cu alte zone de detaliu demne de remarcat. Spațiul negativ este exact opusul - partea unei imagini care nu atrage la fel de mult atenția, înconjurând spațiul pozitiv și susținându-l.

Spațiul negativ în fotografie

Spațiul negativ este zona din jurul subiectului principal dintr-o fotografie care este lăsată neocupată. Mai simplu spus, spațiul din jurul obiectului în sine este cel care ajută la definirea spațiului pozitiv (sau focalizarea principală). Când sunt folosite împreună în mod creativ, spațiul negativ și pozitiv pot crea o compoziție pe măsură în fotografia ta.
25 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page