top of page

Ora de AUR în fotografieOra de aur este un moment special pentru fotografi. Soarele este pe cer, iar lumina este caldă, aproape magică. Combinând tehnica fotografică adecvată cu iluminarea orei de aur, ai rețeta perfectă pentru a captura imagini uluitoare.

Ce este ora de AUR în fotografie?

Ora de aur se referă la (aproximativ) prima oră după răsărit și ultima oră înainte de apus. Este o perioadă grozavă pentru fotografie, prin urmare, ora de aur este denumită și ora MAGICĂ.

În timpul orei de aur, soarele „lovește” într-un unghi mai mic și, deoarece lumina trebuie să parcurgă o distanță mai mare pentru a ajunge la pământ, pare mai moale, mai caldă, mai roșiatică. (compară acest lucru cu iluminarea însorită a prânzului, care luminează direct deasupra capului și produce o iluminare dură)
Iată o fotografie tipică a orei de aur:

Când este?

În timp ce definiția standard a orei de aur subliniază ora (sau cu două ore înainte) de dinaintea apusului și de după răsărit, aceasta fluctuează de fapt pe parcursul anului, iar lungimea ei depinde de localizarea ta geografică.

Dacă locuiești în apropierea ecuatorului, ora de aur tinde să dureze una sau două ore, iar ora nu se va schimba prea mult pe măsură ce treci de la iarnă la vară. Dar dacă locuiești mai aproape de Polul Nord sau Sud, vei observa o schimbare masivă a timpului orei de aur.

Dacă într-adevăr ești pasionat să fotografiezi la ora acesta și vrei să profiți de lumina aurie, trebuie să acorzi o atenție deosebită soarelui timp de câteva zile. Când lumina începe să devină caldă seara? Și când începe să se formeze dimineața? Deși poți calcula orele de aur exacte folosind hărți astronomice, este adesea cel mai bine să observi pur și simplu lumina;

De ce este ora de aur atât de specială?

Ei bine, în general, lumina aceasta este cel mai bun prieten al unui fotograf. Nu creează umbre dure și imaginile rezultate nu prezintă umbre întunecate sau părți prea strălucitoare.

În timp ce fotografii de portrete, de animale sălbatice și de peisaj iubesc lumina magică, fotografii de stradă preferă în general să fotografieze în jurul prânzului, când lumina puternică a soarelui produce o mulțime de contraste și umbre. Și mulți fotografi preferă să fotografieze când cerul este înnorat; în acest fel, pot captura culori saturate și mai multe detalii.

Ora de aur vs ora albastră

Având în vedere diferențele dintre aceste două ore și ce le face pe ele să fie cu adevărat speciale vei putea afla citind și articolul:

În acest fel îți vei putea forma o imagine completă asupra acestor două concepte, iar la final vei alege varianta cea mai ofertantă pentru tine.  


 


 


 


16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page