top of page

Ora ALBASTRĂ în fotografieCe este ora albastră? Când apare? Și cum te poți folosi de ea pentru a-ți îmbunătăți imaginile?

Fotografii adoră ora albastră pentru că oferă o lumină catifelată, eterică. Dar să înveți să profiți de ora albastră pentru portrete și peisaje superbe nu este întotdeauna ușor. Necesită răbdare, setări speciale și echipamente speciale etc. Așa cum am promis într-un articol precedent - 8 sfaturi pentru fotografii care iubesc pădurile - vom vorbi despre ce anume face ora aceasta să fie magică.

Ce este ora albastră în fotografie?

Ora albastră este momentul imediat înainte de răsărit și imediat după apus când soarele este sub orizont și cerul (în general) devine o mare de albastru. Cerul orelor albastre poate avea, de asemenea, nuanțe portocalii, galbene, violet și roz.

Din punct de vedere tehnic, „ora” albastră este o denumire greșită. În funcție de vreme și de localizarea ta geografică, ora albastră durează între 20 și 40 de minute.

Deci, în timp ce ora albastră oferă o lumină minunată, trebuie să acționezi rapid și să profiți de ocazie. Poți descărca o aplicație precum PhotoPills sau cel puțin caută orele de răsărit/apus de soare în noaptea de dinaintea ședinței foto. Ar trebui să ajungi devreme la locul respectiv și să pregătești în avans. Și, odată ce magia începe, fă acele fotografii uimitoare!

Iată câteva exemple de lumină pe care o vei găsi în timpul orelor albastre:


 


Desigur, și orele de dinainte și după ora albastră pot fi grozave pentru fotografie.

Ce tipuri de fotografii ar trebui să faci în timpul orei albastre?

Ora albastră este minunată orice ar fi, așa că nu lăsa genul ales să te împiedice din creație. O lumină albastră poate fi dificil de integrat într-o compoziție, dar este momentul tău. Poți poza scene stradale, imagini arhitecturale cu expunere lungă. Poți chiar să faci portrete combinând blițul și lumina naturală.

Acestea fiind spuse, ora albastră este potrivită în special pentru fotografia de peisaj. Combină culori, nori, expuneri lungi și lumină ofertantă - aproape totul din manualul fotografului serios de peisaj. Fotografiile de peisaj din ora albastră necesită puțină răbdare și ceva echipament suplimentar, dar cu abordarea potrivită, poți face fotografii cu adevărat speciale.

5 sfaturi pentru a fotografia la ora albastră

Da, ora albastră este un moment grozav pentru a face fotografii. Dar nu poți doar să ieși seara, să găsești un subiect interesant și să începi să apeși butonul declanșator. În schimb, trebuie să combini lumina orei albastre cu cunoștințele tehnice.
  • Fă pozele în „Aperture Priority mode” sau „Manual mode”

  • Folosește un trepied

  • Folosește temporizatorul camerei

  • Alege formatul RAW (și mai puțin JPEG)

  • Folosește și luminile orașului pentru un plus de valoare.

Iată mai multe exemple care te vor inspira să ieși la fotografiat în timpul orei albastre:

 


 


 


 


 


27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

留言


bottom of page