top of page

Nasul tău poate arăta cu 30% mai mare în selfie-uri, conform unui nou studiu

Una dintre cele mai mari frici (și aici ne referim la femei în mod special) este ca nasul să nu fie pe măsura așteptărilor într-un selfie. Nu ai vrea ca acesta „să iasă din poză”. Ei bine, știai că, în ceea ce privește selfie-urile, nasul tău poate arăta cu 30% mai mare? Cel puțin asta arată un nou studiu. Iată cum să remediezi această situație.

Există un motiv pentru care nasul tău pare mult mai mare (și fața) atunci când îți faci un selfie. Cercetătorii au descoperit că atunci când obiectivul camerei unui telefon este prea aproape de fața ta, îți poate face nasul să pară cu aproximativ 30% mai mare. Ținând telefonul la distanță și acordând atenție pentru găsirea unghiului potrivit, poți realiza o imagine bună.

Poate fi enervant să îndrepți o cameră spre tine, să faci o fotografie și apoi să vezi că nu arată așa bine, deși te-ai uitat în oglindă și ai constatat că arăți destul de bine. La urma urmei, trăim în epoca selfie-urilor.
Se pare că nemulțumirea față de imaginile pe care le facem cu telefoanele noastre este atât de răspândită încât a devenit un factor major pentru dorința de a recurge la chirurgia plastică. Un sondaj al Academiei Americane de Chirurgi Plastici și de Reconstrucție Facială a raportat că 55% dintre chirurgi spun că au pacienți care doresc să se supună unei reconstrucții faciale pentru ca selfie-urile și fotografiile lor de pe rețelele sociale să arate mai bine.

Dar, din păcate, mulți dintre acești pacienți caută o îmbunătățire de care nu au nevoie. Poate că un „arăți grozav așa cum ești” nu ajută prea mult, dar sigur mai există ceva de făcut până să apelezi la operații și intervenții.

Selfie-urile îți pot face fața, în special nasul, să arate cu aproximativ 30% mai mare decât este în realitate, din cauza modului în care lentilele camerei telefonului distorsionează obiectele apropiate, potrivit unui studiu publicat în JAMA Facial Plastic Surgery.

Tinerii își fac în mod constant selfie-uri pentru a le posta pe rețelele de socializare și au impresia că acele imagini sunt reprezentative pentru modul în care arată cu adevărat, ceea ce poate avea un impact asupra stării lor emoționale. Ei trebuie să-și dea seama că atunci când își fac un selfie, se uită tot într-o oglindă care uneori distorsionează adevărul.

Încadrarea perfectă

Cercetătorii din spatele studiului au mărturisit că problema legată de stima de sine care apare din cauza faptului că oamenii nu își dau seama cum camerele lor le distorsionează aspectul ar putea fi considerată o problemă de sănătate publică.

Dar odată ce înțelegi de ce se întâmplă această distorsiune, poți folosi știința și unele cunoștințe ale artei fotografice pentru a minimiza efectul și pentru a obține cel mai precis selfie (sau alt prim-plan) posibil.

Totul este despre distanță și unghiuri

Pentru a obține cea mai puțin distorsionată imagine, trebuie să înțelegi ce face de fapt obiectivul camerei tale. Fiecare distanță focală a obiectivului unei camere modifică/distorsionează obiectul pe care îl fotografiază.

Fiecare distanță focală este ideală pentru a surprinde un anumit subiect. Dacă dorești un prim-plan al unui obiect îndepărtat, vei dori un obiectiv cu zoom; dacă dorești să surprinzi cât mai mult dintr-un peisaj, un obiectiv cu unghi larg este de obicei cel mai potrivit.

Lentilele pe care le folosesc fotografii de portret sunt, în general, undeva la mijloc - adesea 50 mm până la 85 mm - deoarece acestea prezintă cea mai realistă reprezentare atunci când fotografia este făcută de la distanța potrivită.
Obiectivul telefonului tău este un obiectiv cu unghi mult mai larg, care va distorsiona un obiect de prim-plan și poate face ca lucrurile să pară desenate.


Folosirea telefonului pentru a face un selfie

Făcând o fotografie cu un telefon de la 30 de centimetri distanță poate crește dimensiunea unui nas cu aproximativ 30%, au descoperit cercetătorii. Făcând o fotografie aceleiași persoane de la un metru și jumătate să zicem, le va reprezenta chipul cu acuratețe.
Dacă vrei să găsești modul corect de a ține telefonul pentru un selfie, există câțiva pași care te-ar putea ajuta:
  • În primul rând: cu cât ții telefonul mai departe de față, cu atât va exista mai puțină distorsiune. Așa că întinde brațul pe deplin.

  • În al doilea rând: orice lucru în apropierea marginilor cadrului sau mai aproape de obiectiv este mai probabil să fie distorsionat. Așadar, încearcă să-ți menții capul în centrul cadrului și să păstrezi bărbia și fruntea echidistante față de cameră.


11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page