top of page

Mari capodopere în arta fotografiei

Seria de articole „Capodopere celebre în arta fotografiei” își propune să analizeze fotografii extraordinare realizate de maeștri recunoscuți ai fotografiei. Astăzi vorbim de fotograful Yousuf Karsh și despre lucrarea sa.


Yousuf Karsh era un renumit portretist canadian, care făcuse multe poze cu personalități politice proeminente înainte de acest portret scandalos. Povestea fotografiei este destul de neobișnuită. După un discurs în Camera Comunelor, premierul britanic a intrat în camera vorbitorilor și a văzut echipamentul fotografului. Churchill a permis să facă o singură poză și și-a aprins un trabuc. Nimeni nu știe motivele exacte pentru care fotograful a mers la Churchill și a scos trabucul din gură, dar exact asta a făcut. Apoi Karsh s-a întors la cameră și a făcut această fotografie.

Imaginea arată toate abilitățile lui Yousuf Karsh. A creat impresia de profunzime si spatiu cu ajutorul efectelor de iluminare, poziției ideale, mișcările mâinilor și alte detalii. Rezultatul este acest portret dramatic, superb, care arată în mod clar puterea interioară a lui Churchill.


5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page