top of page

Mai folosesc fotografii camerele întunecate?

Îți place să faci poze? Cum surprinde familia ta acele momente speciale pe care vrei să ți le amintești pentru totdeauna? Mulți dintre noi folosesc camere digitale. Uneori folosim tehnologia smartphone-urile noastre. Aceste device-uri ne permit să captăm imagini și să le vedem imediat pe un ecran.

Fotografia nu a fost întotdeauna atât de rapidă și ușoară, totuși. Cândva, camerele erau destul de mari (comparativ cu camerele minuscule de astăzi), scumpe și puțin complicate. După ce făceai o poză, nu puteai vedea cum arată până când nu scoteai filmul din cameră și developat.

Pentru a obține imaginile, filmul trebuia tăiat în bucăți separate, numite negative. Negativele erau apoi folosite pentru a proiecta imaginea fotografică stocată pe ele pe o hârtie specială.
Hârtia fotografică reacționează la lumină pentru a produce imaginea realizată de o cameră și stocată pe film. Deoarece hârtia fotografică reacționează la lumină, imaginile care utilizează filmul camerei trebuie să fie developate într-o cameră care este complet întunecată.

Aceste camere special folosite pentru a developa filmul au fost numite camere întunecate. Camerele întunecate au folosit iluminarea roșie pentru a permite fotografilor să controleze lumina cu atenție, astfel încât hârtia fotografică sensibilă la lumină să nu devină supraexpusă și să nu strice imaginile din timpul procesului de dezvoltare.

Datorită popularității fotografiei digitale în prezent, camerele întunecate nu sunt atât de populare sau necesare precum au fost cândva. Totuși, le poți găsi în continuare în studiouri foto profesionale, colegii și școli de fotografie.

În anii 1990, camerele digitale au devenit foarte populare. Spre deosebire de camerele tradiționale, camerele digitale nu folosesc niciun tip de film. În schimb, folosesc computere încorporate pentru a înregistra imagini electronic. Le salvează în memorie și le pot afișa instantaneu pe un ecran.

Fotografia digitală a revoluționat fotografia în general. Îți permitea să vezi imaginile imediat. Nu era nevoie să cumperi film și să plătești pentru a-l developa. În plus, partajarea fotografiilor cu alții prin e-mail și pe internet erau funcții foarte populare pentru toți cei care iubeau să facă fotografii.
2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page