top of page

Fotografiile câștigătoare - All About Photo Awards 2022

All About Photo a anunțaț câștigătorii. Au fost cele mai bune imagini individuale de la fotografi din întreaga lume. Atât profesioniști, cât și amatori, fotografii și-au împărtășit perspectivele unice și au concurat pentru recunoașterea internațională ca „Fotograful anului”.
All About Photo Awards - The Mind's Eye a devenit o referință pentru descoperirea de noi talente și celebrarea fotografilor remarcabili. Jurații au selectat 41 de câștigători care provin din 21 de țări diferite și de pe 4 continente.

Selecția finală reflectă imagini care documentează evenimente și evidențiază problemele actuale ale societății. Spre deosebire de 2021, trimiterile de anul acesta par în general mai puțin emoționale și mai concentrate pe estetică.
Iată primele 3 locuri:

🏆 Câștigătorul titlului de „Fotograful anului” 2022 este Marcus Yam (Statele Unite ale Americii). Fotografia sa - „Forțele aeriene din Afganistan sunt o poveste de succes rară marca SUA… s-ar putea să eșueze în curând.”

Un soldat cercetează terenul din fereastra unui UH-60 Black Hawk în timpul unui zbor de reaprovizionare către un avanpost din districtul Shah Wali Kot la nord de Kandahar, Afganistan.

🏆 Câștigătorul locului doi este Debdatta Chakraborty (India)

Această fotografie a fost făcută la Sri Nagar, Jammu și Kashmir, India.

🏆 Câștigătorul locului al treilea este Konstantinos Tsakalidis (Grecia)
„Eram în satul Gouves din nordul Eviei, împreună cu alți colegi. Când focul a început să amenințe satul, m-am gândit că fotografierea de la distanță nu va spune întreaga poveste. Așa că am urmărit cum incendiul se răspândea și se îndrepta spre case și m-am apropiat pentru a surprinde reacțiile locuitorilor care nu au evacuat satul (după cum au solicitat autoritățile). M-am gândit că dacă incendiul s-ar apropia cu adevărat de case, acestea ar fi imaginile care ar descrie cel mai bine dezastrul și consecințele crizei climatice în care trăim…

Intenționam să-mi mut mașina într-un loc mai sigur în timp ce focul cobora dealul în direcția caselor și atunci am văzut de la distanță o femeie îmbrăcată în negru mișcându-se haotic în fața casei… M-am apropiat să văd ce se întâmplă pentru că era una dintre primele case din fața pădurii. Am auzit-o strigând spre casă, căutându-și soțul. M-a chemat apoi în curtea casei și mi-a povestit despre toată munca grea pe care au depus-o (ea și soțul ei) pentru casa lor (care acum era în pericol de a fi pierdută în urma incendiului) și lipsa intervenției guvernului pentru a stinge incendiul. În timp ce îmi spunea asta, flăcările au înghițit pădurea de pini din spatele casei. Acela a fost momentul în care am făcut poza. Acel moment a fost foarte intens și emoționant…”, a mărturisit fotograful.
11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page