top of page

Fotografia de produs - 5 sfaturi esențiale

Dacă vrei să creezi imagini atrăgătoare cu un produs, continuă să citești despre următoarele sfaturi care cu siguranța te vor ajuta. Reclama unui produs are un impact foarte mare asupra publicului. O singură fotografie îți poate aduce o mulțime de clienți. Atât în marketing, cât și în celelalte domenii, totul este despre aspect. Deci dacă arată bine, cu siguranță va fi și cumpărat respectivul produs.


1. Curăţă produsul

Odată ce te uiți în profunzime la un produs, vei fi uimit să vezi cât de mult praf, murdărie și amprente există pe suprafața acestuia. Pentru a economisi timp, asigură-te că produsul este extrem de bine curățat înainte de a începe sesiunea foto. Șterge produsul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice praf sau urmă nedorită.

Dacă trebuie să muți sau să reglezi produsul în timpul filmării, purtarea de mănuși te va ajuta să eviți alte pete sau amprente.

2. Fundalul va scoate produsul în evidență

Fundalul joacă un rol important în fotografia de produs și alegerea fundalului potrivit este ceva pare ușor doar la prima vedere. În mod ideal, o să vrei ceva care să completeze, dar să nu distragă atenția de la produs.

Dacă fotografiezi pentru un client, acest lucru va fi probabil stabilit de către directorul artistic, dar dacă vorbim despre un produs al tău, atunci este important să iei în considerare lucruri precum culoarea fundalului și textura.

3. Poziționează produsul la înălțime

O tehnică folosită în fotografia de produs este aceea de a fotografia puțin de sub produs pentru a-l face să pară mai mare și mai impunător.

4. Folosește tehnici de compoziție

Regula treimilor este o tehnică de compoziție bine-cunoscută, dar nu este singura tehnică de compoziție sau chiar cea mai bună. Liniile principale, juxtapunerea culorilor și încadrarea sunt alte tehnici bune și există și alți factori, mai puțin cunoscuți, care au de-a face cu culoarea, contrastul, juxtapunerea, emoția care poate fi transmisă etc.

Gândește-te la modul în care ochiul tău călătorește prin imagine și vezi dacă există elemente care îți pot scoate privirea din cadru, lumini care distrag atenția sau orice alte elemente care confundă sau diminuează mesajul.

5. Touch-ul final

Odată ce ai obținut fotografie finală, va fi întotdeauna necesară editarea și retușarea imperfecțiunilor.

De la îndepărtarea prafului și a zgârieturilor și până la efectuarea ajustărilor de contrast sau de culoare, aceasta este o parte importantă a procesului fotografic și s-ar putea să fii surprins de modul în care chiar și cele mai mici ajustări pot face diferența.
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page