top of page

Experimentul fotografic „The Horse In Motion”

În iunie 1878, înainte de apariția Hollywood-ului și chiar a primelor filme mute, Eadweard Muybridge a șocat o mulțime de reporteri prin felul în care a captat mișcarea. El a arătat lumii ceea ce putea fi ghicit, dar niciodată văzut – fiecare etapă a galopului unui cal alergând în viteză pe o pistă.

În secolul al XIX-lea, se pare că Muybridge a folosit fotografia pentru a opri timpul în loc. Când revoluția industrială era în plină desfășurare, secvența foto a unui cal în mișcare a lui Muybridge a fost un eveniment important.
Revoluția constă în faptul că o cameră poate vedea lucruri pe care ochiul uman nu le poate vedea și că putem folosi fotografia pentru a accesa o cu totul altă lume față de a noastră.

Ani de zile, publicul a dezbătut experimentul „The Horse In Motion”. Întrebarea de la care a pornit totul a fost dacă cele patru copite ale unui cal se desprind sau nu de pe pământ atunci când acesta aleargă.

Leland Stanford l-a angajat pe fotograful Eadweard Muybridge pentru a soluționa enigma: există vreun moment în galopul unui cal când toate cele patru copite se află în aer, deasupra pământului? Muybridge a folosit 12 camere și un declanșator pentru a demonstra acest lucru.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page