top of page

De unde vine cuvântul FOTOGRAFIE?Termenul de fotografie are o triplă semnificație în vorbirea curentă:
  • este tehnica de a crea imagini sub acțiunea luminii;

  • este o imagine obținută prin această tehnică;

  • este o ramură a artei grafice care folosește această tehnică.

Fotografia este arta, aplicația și practica creării de imagini durabile prin înregistrarea luminii sau a altor radiații electromagnetice, fie prin intermediul unui senzor de imagine, fie prin intermediul unui material sensibil la lumină, cum ar fi filmul fotografic. Este utilizată în multe domenii ale științei, fabricării (de exemplu, fotolitografie) și în afaceri, precum și în utilizări mai directe pentru producția de artă, film și video, scopuri recreative, hobby și comunicare în masă.

Dar cum s-a născut cuvântul „fotografie”?

Ce este fotografia? Cuvântul „fotografie” ar însemna, traducând cuvânt cu cuvânt, „desen cu lumină”. Cuvântul a fost inventat pentru prima dată de omul de știință britanic Sir John Herschel în 1839 din cuvintele grecești „phōtós” care înseamnă „lumină” și „graphê” care înseamnă „ceva scris”.

Tehnologia care a condus la inventarea fotografiei combină în esență două științe distincte: optica - convergența razelor de lumină pentru a forma o imagine în interiorul unei camere - și chimia, pentru a permite ca imaginea să fie capturată și înregistrată permanent pe o suprafață fotosensibilă.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page