top of page

De ce este fotografia importantă? - 5 motiveDe ce este importantă fotografia?

Este o întrebare pe care ne-o punem cu toții la un moment dat. La urma urmei, de ce ne continuăm să ne trezim la 4 dimineața pentru a fotografia răsăritul, când am putea fi sub plapumă la căldură? De ce petrecem ore îndelungate modificându-ne imaginile și învățând despre elementele fundamentale ale fotografiei când am putea să ne uităm la televizor sau să ieșim cu prietenii?
Și în unele zile când nivelul de creativitate este unul scăzut și apăsarea butonului declanșator pare a fi cel mai greu lucru din lume, continuăm să perseverăm – dar de ce? Ce face fotografia atât de convingătoare?

Ce ne motivează să continuăm?

În acest articol vei găsi cinci motive pentru care fotografia contează. Poate că aceste idei te vor ajuta și pe tine să-ți găsești motivația și poate te vor încuraja să captezi imagini chiar și atunci când simți că totul este inutil și ar trebui să lași camera deoparte pentru totdeauna.


1. Fotografiile ne spun ce este important pentru noi

Când întrebi oamenii ce bunuri ar salva dacă locuința lor ar fi în flăcări, unul dintre cele mai frecvente răspunsuri este un albumul de fotografii sau un laptopul, stick-ul cu toate imaginile lor digitale.
Interesant, nu-i așa? Am ales fotografiile în detrimentul bijuteriilor valoroase, chiar și în momentele de panică.
Acest impuls de a ne salva amintirile înregistrate este o forță puternică, una care ne spune multe despre rolul fotografiei în viețile noastre – și vorbește despre dorința noastră constantă de a distila cele mai prețioase momente ale noastre în imagini.
Păstrăm evenimentele și oamenii importante din viața noastră. Sărbători, aniversări, zile de naștere, botez, cununie, căsătorie etc. sunt toate înregistrate pentru că acest lucru contează.
Fotografiile sunt povestea noastră personală, o cronologie a vieții noastre plină de chipuri și locuri pe care le iubim. Ele spun povestea noastră pe care apoi o putem împărtăși altora.


2. Fotografiile sunt moștenirea noastră

Câteva generații mai târziu, fotografia școlii ar putea reapărea printre hârtiile vechi dintr-o mansardă, iar cineva și-ar putea căuta bunicul printre fețele proaspete și tinere.
Fotografiile contează pentru că „îngheață” momente din viața noastră care trec neobservate și care par să aibă puțină importanță pentru noi la momentul respectiv. Semnificația unei fotografii s-ar putea să nu fie a noastră – în schimb, ar putea fi pentru alții care caută persoana care am fost cândva sau locurile pe care le-am cunoscut cândva.
Fiecare fotografie poate fi o mică bucată dintr-un puzzle care completează o imagine mai mare a vieții noastre.

3. Fotografiile ne permit să împărtășim și să comunicăm

Imaginile sunt mult mai mult decât o simplă înregistrare. Fotografia vorbește despre cea mai bună și mai generoasă parte a naturii umane - dorința de a împărtăși cu ceilalți ceea ce ni se pare frumos și interesant.
Doar uită-te la multitudinea de site-uri și aplicații de partajare a fotografiilor pentru a vedea acest impuls unde milioane de oameni își împărtășesc părerea personală, și uneori ciudată, asupra lumii din jurul lor.

4. Fotografia ne face artiști

Fotografia ne permite să ne exprimăm printr-o formă de artă. Observăm un peisaj frumos sau chipul unui copil și vrem să-l surprindem.
Fiecare dintre noi va avea un motiv specific diferit pentru a face o fotografie, dar toți dorim să creăm ceva.
Oricât de modeste ar fi viețile noastre, crearea unei imagini ne face artiști. Iar acest lucru se simte bine.

5. Fotografia este un limbaj complex și are puterea de a ne emoționa
Imaginile noastre pot exprima bucurie și tristețe, mirare și simpatie etc. Fiecare emoție umană își poate găsi un loc în fotografie.
Fotografia oferă un limbaj pentru a exprima sentimente pentru care nu găsesc cuvinte. Aceasta îți permite să-ți dezvolți un limbaj vizual pentru unele dintre cele mai dificile emoții.
La un nivel mai profund, fotografia ne învață lecții despre o întreagă gamă de emoții. Ne permite să ne spunem povestea și le arată altora încadrarea noastră asupra lumii din jurul nostru.
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page