top of page

Cum să-i faci pe copii interesați de fotografie

Fotografia, pe lângă un hobby distractiv, poate ajuta la dezvoltarea copilului tău. Iată diferite modalități prin care îi poți face pe copii interesați de fotografie:

Ai un micuț acasă căruia îi place să facă poze cu telefonul tău? Ar trebui să încurajezi acest hobby înainte de a-și pierde interesul. Învățarea fotografiei nu numai că ajută la dezvoltarea creativității copilului tău, dar îi îmbunătățește și abilitățile. Mai mult, acest lucru va îndemna copilul să petreacă timp în aer liber.

Fă cu el exerciții de întărire a vederii periferice

Fotografia nu înseamnă doar să înveți să stăpânești setările camerei și să pozezi subiecte frumoase. Este mai mult despre găsirea de perspective unice și a unor compoziții convingătoare.

Așadar, primul pas pentru ca cel mic să devină un fotograf grozav este să-și dezvolte ochiul atent pentru detalii. Cu practică, copilul își poate întări vederea periferică.

Afișează grilele de asistență pe cameră sau pe telefon

Activarea grilelor de pe camera sau telefonul copilului îl poate ajuta să corecteze eventualele greșeli. Cu grile, copilul tău poate învăța să poziționeze subiectul în centru, să îndrepte la orizont și să verifice echilibrul compoziției lor.

De asemenea, având grile va fi mai ușor pentru copil să urmeze tehnici de compoziție de bază, cum ar fi regula treimii și liniile directoare.

Du-l la muzee

Va exista întotdeauna întrebarea despre fotografie: este o artă sau o știință? Ei bine, nu avem un răspuns clar, părerile sunt împărțite, dar putem fi cu toții de acord că ea se află în punctul în care arta, știința și tehnologia se unesc.

Dacă îl înveți pe copilul tău doar despre funcționarea unei camere, nu vei ajunge prea departe. Folosește-te de weekenduri pentru a-l duce la muzeele de artă și fotografie.

Cumpără-i un DSLR la mâna a doua

Camera telefonului mobil este un instrument excelent pentru fotografie - este ușor de utilizat și o ai mereu la îndemână. Dar, în acest fel, nu va simți senzația de a pune ochii pe vizor, de a se concentra asupra subiectului și a compoziției fără a fi distras de alte elemente din exterior.

Dacă cel mic este serios în privința fotografiei, investește într-un DSLR folosit, astfel încât să aibă o experiență fotografică autentică. În plus, camera telefonului tău mobil are limitări. Copilul nu poate învăța concepte avansate precum triunghiul de expunere, setările balansului de alb etc.

Dă-i câte o provocare

Atenția și interesele copiilor pot fi trecătoare, așa că oferindu-le câte o provocare îi va ajuta să devină mai buni. Practica te face un fotograf mai bun – ce modalitate mai bună de a încuraja practica decât prin provocări distractive.
Îți poți spune copilului tău să fotografieze lucruri de o anumită culoare sau formă. De exemplu, fotografiază lucruri de culoare roșie sau lucruri în formă de triunghi. Dacă vorbim despre un adolescent, provocările vor deveni din ce în ce mai complexe. De asemenea, pot încerca diferite tipuri de fotografie, cum ar fi peisaj, macro, mâncare sau animale.

Lasă-l să reproducă lucrările fotografului preferat

Copilul tău poate alege o fotografie celebră și poate încerca să o imite. Alternativ, poate alege să refacă lucrările fotografului lor preferat. Nu îi spune copilului să copieze munca altora, ci cere-i să învețe diferite tehnici pentru a reproduce diferite fotografii.
Observarea unei varietăți de fotografii și încercarea diferitelor tehnici îl va ajuta pe copilul să-și dezvolte propriul stil.

Învață-l abilități de editare de bază

Editarea va face fotografiile vii. A ști cum să editezi poate îmbunătăți semnificativ încrederea copilului tău în fotografie. Un copil nu are nevoie de un software complicat de editare, cum ar fi Photoshop - orice software gratuit de editare a fotografiilor este suficient pentru a învăța modurile de editare de bază, cum ar fi decuparea și ajustarea contrastului, luminilor și umbrelor.
Totul despre lumină. Joaca cu luminile și umbrele îi va permite copilului să înțeleagă ce înseamnă o iluminare bună, îmbunătățindu-și astfel fotografia.

Apreciază-i munca

Nu există nimic mai important decât implicarea și aprecierea ta. Așadar, asigură-te că ești alături de cel mic în călătoria sa fotografică. Și când ceva nu merge bine, subliniază cu grijă greșelile și vin-o cu sfaturi și trucuri pentru a-l ajuta să se îmbunătățească.
Poți, de asemenea, să-i arăți aprecierea ta expunând unele dintre cele mai bune lucrări ale lor acasă.

Fotografia îți poate ajuta copilul să devină o persoană completă

Copilul tău trebuie să ia multe decizii, cum ar fi unde să focalizeze, cum să încadreze scena și ce setări să aleagă înainte de a apăsa butonul declanșator. Prin urmare, practicarea regulată a fotografiei poate îmbunătăți gândirea critică și luarea deciziilor.
Atunci când copilul tău se află în natură să facă poze, acest lucru îi poate îmbunătăți atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Ca formă de artă, fotografia îi poate beneficiile acelui mindfulness. În plus, atunci când creează ceva pe cont propriu, îi va crește stima de sine. Fotografia este cel mai bun hobby pentru copilul tău pentru de a învăța abilități în timp ce se distrează.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page