top of page

Cum să fotografiezi fluturi

Fluturii reprezintă un subiect fascinant de fotografiat, dar fotografierea lor necesită o planificare și o execuție atentă. Sunt atât de multe lucruri pe care încă nu le știm despre comportamentul fluturilor, dar aripile și felul lor de a fi sunt perfecte pentru a stârni curiozitatea.

Care sunt cele mai bune setări ale camerei pentru fotografia cu fluturi?
Experții spun că o cameră este un instrument. Deși unul bun și, evident, vital, secretul obținerii unor secvențe de succes constă în ore și ore de vizionare și așteptare.
Ai nevoie de o viteză a obturatorului de 1/5000 de secunde sau mai mult. Poți folosi o cameră aparținând brandului Olympus pentru a înregistra traseul de zbor al unui fluture și apoi a arăta mișcarea prin timp și spațiu într-o singură fotografie finală.

Cum să fotografiezi fluturi: cele mai bune sfaturi

1. Cercetează comportamentul
Fluturii sunt imprevizibili (mai ales atunci când sunt în zbor), dar dacă petreci timp studiindu-le comportamentul, vei începe să observi tipare. Timpul petrecut „în câmp” este cel mai bun mod de a învăța.


2. Creează contextul potrivit
Fotografiarea unui fluture în habitatul său natural poate fi plină de satisfacții, dar este și o provocare. Fundalul poate fi dezordonat, cu vegetație nedorită în cadru. Nu lăsa acest lucru să te „deranjeze”.


3. Verifică vremea
Când fotografiaezi fluturi în zbor, ai nevoie de vreme caldă, deoarece atunci ei sunt cei mai activi. Pentru portrete, este posibil să ai nevoie de o zi mai răcoroasă. Când începe să plouă, fluturii caută adăpost, există și atunci oportunități de fotografiere.

Care este cel mai bun kit pentru fotografia cu fluturi?
Desigur, camera poate să difere. Acest exemplu reprezintă părerea majorității fotografilor pasionați de acest subiect:
  • Olympus OM-D E-M1 Mk II

  • Obiectiv macro OM System 90mm f/3.5

  • Lampă video Godox LED64 


 


9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Yorumlar


bottom of page