top of page

Cum să fotografiezi fantome


Dacă ai văzut fotografii cu apariții fantomatice și te întrebi cum au fost capturate, cel mai probabil nu au fost manipulate sau create în alt mod în post-proces. Camera ta are capacitatea fantastică de a capta efecte unice, inclusiv cele adesea confundate cu fantome și spirite.

Imaginile fantomatice precum cele văzute mai sus sunt create folosind o viteză mică a obturatorului. Dacă nu ești familiarizat cu modul în care viteza obturatorului îți poate afecta imaginea finală, citește mai departe.

Înainte de a începe, trebuie să știi că există câteva echipamente necesare pentru această tehnică:

1. Cameră DSLR
…sau cel puțin o cameră cu care îți poți controla viteza obturatorului. Deși probabil că ai putea scăpa cu un „point-and-shoot, vorba englezului, controlul tău va fi destul de limitat.

2. Trepied
Pentru a avea control deplin asupra camerei și pentru a evita orice neclaritate nedorită, este necesar un trepied pentru a stabiliza scena. Din nou, ai putea și fără unul, dar riști să tremuri camera – ca să nu mai vorbim că lipsa trepiedului va limita foarte mult unghiurile și punctele de vedere.

3. Cablu de declanșare de la distanță
Acest lucru este pentru a te asigura că nu atingi camera când apeși butonul declanșator, care este unul dintre cele mai comune moduri de a face camera să tremurare.

4.Filtre ND
Indiferent dacă achiziționezi filtre slot sau cu filet, un filtru ND este necesar pentru fotografia fantomă din timpul zilei, pentru a limita cantitatea de lumină care lovește senzorul.

Tipuri de fotografie cu fantome

De obicei, există două tipuri de imagini fantomatice care sunt capturate în moduri unice:

1. Figura transparentă
Figura transparentă, care este destul de înfricoșătoare, este executată prin utilizarea unui model nemișcat combinat cu o viteză extinsă a obturatorului. Va trebui să experimentezi această metodă, deoarece depinde foarte mult de mediul în care te afli (cantitatea de lumină disponibilă, deschidere etc.).

Scopul aici este ca modelul tău să rămână perfect nemișcat, dar numai pentru o fracțiune din expunere. Acest lucru permite camerei să înregistreze o figură transparentă, deoarece modelul nu a fost în cadru tot timpul.
Când ieși din cadru, fă acest lucru rapid pentru a evita orice neclaritate. Practic, combini două fotografii într-una aici - așa că orice mișcare lentă între ele se va înregistra.

2. Figura curgătoare
În schimb, figura curgătoare depinde de fapt de mișcarea rapidă pentru a fi executată corect. Deoarece se creează o neclaritate oarecum transparentă, nu este nevoie de detalii clare.

Ca în cazul figurii transparente, va fi nevoie de câteva experimente, deoarece viteza obturatorului va varia în funcție de cantitatea de lumină pe care o ai la dispoziție. Este important să te miști rapid în timpul expunerii, astfel încât forma umană să fie încă oarecum recunoscută, dar foarte neclară.
Pentru un efect cu adevărat fantomatic, poartă haine fluide sau chiar drapează un cearșaf de pat peste umeri. Când combini acest lucru cu mișcarea viguroasă în cadrul tău, silueta va părea mai înfricoșătoare.
De asemenea, asigură-te că te ocupi și de decor. Deoarece vrei o imagine înspăimântătoare, fotografia finală va fi îmbunătățită de decor. Alege un loc care să complimenteze starea de spirit care te interesează.


15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page