top of page

Cum să fotografiezi artificiile ca un profesionist în noaptea de revelion

În acest articol vei primi sfaturi pentru a obține niște fotografii uimitoare cu focurile artificii în noaptea dintre ani. În primul rând, să vedem de ce instrumente ai nevoie. Nu trebuie să ai camere și echipament de milioane de euro, chiar și cu un echipament de bază vei putea obține imagini grozave cu artificiile. Indiferent dacă ai un DSLR ieftin de acum câțiva ani sau o cameră nouă scumpă, poți obține fotografii uimitoare.

Rezumat rapid al setărilor camerei pentru fotografiarea artificiilor:
 • Diafragma de la f/8 la f/16

 • Viteza obturatorului de la 2 la 6 secunde („bulb mode”)

 • ISO 100 sau 200

 • Focus manual

 • White Balance auto


Echipamentul necesar pentru a fotografia focurile de artificii

 • Ai nevoie de un trepied pe care să pui camera deoarece vei fotografia în condiții de lumină scăzută și cu o viteză mică a obturatorului.

 • Utilizarea unui declanșator de la distanță poate fi o necesitate și cu siguranță va produce rezultate mai bune atunci când fotografiezi focurile de artificii.


Cea mai bună distanță focală pentru fotografierea artificiilor

Poți folosi de exemplu Canon EF 24-70mm f/2.8L USM Standard Zoom, Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, Samyang 24-70mm F2.8 AF Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony FE etc. Distanțele focale mai mari nu vor arăta focurile de artificii la adevărata lor valoare, așa că încearcă să nu mărești prea mult.

Dacă vrei să faci o fotografie minimalistă poți folosi un teleobiectiv, dar totul depinde de context și de cât de departe te afli.

Cele mai bune setări ale camerei pentru fotografierea artificiilor

 • Trebuie să fotografiezi complet manual deoarece va trebui să setezi diafragma, viteza obturatorului și ISO în funcție de situație. Focurile de artificii au loc rapid și camera ta nu poate alege cele mai bune setări. Și nu uita să dezactivezi blițul.

 • Cea mai bună diafragmă este de la f/8 până la f/16 pentru a obține rezultate cât clare. Dacă imaginile sunt prea întunecate, va trebui să utilizezi o deschidere mai mare.

 • Ai nevoie de o expunere largă pentru a fotografia artificiile. Setează camera în „bulb mode”.

 • Utilizează ISO de bază, 100 sau 200, în funcție de camera pe care o ai. Reglează diafragma dacă imaginile sunt întunecate.Utilizează focalizarea manuală

Dezactivează focalizarea automată și folosește focalizarea manuală. Cu focalizarea automată te vei chinui foarte mult deoarece fotografiezi în lumină slabă. Acest lucru se datorează faptului că aparatul nu poate găsi suficient contrast pe cer.
Un truc bun este să folosești focalizarea automată pentru a lăsa camera să se concentreze pe un obiect care se află la aceeași distanță față de tine ca artificiile, apoi să treci la focalizarea manuală, astfel încât camera să nu-ți schimbe setările.

Ultimele sfaturi

Acum știi ce echipament să folosești, știi că nu ai nevoie de instrumente scumpe pentru a obține fotografii bune și care sunt cele mai bune setări ale camerei.

Vino mai devreme
Bine, acesta ar fi trebuit să fie primul sfat. Trebuie să ajungi mai devreme sau nu vei avea timp pentru a-ți așeza trepiedul și cel mai enervant este să ai pe cineva în fața ta atunci când filmezi.

Punctele de observație bune sunt ocupate în acea zi și un truc bun este să aduci și o pătură cu tine.

Este vorba despre a încerca și a greși
Fotografierea artificiilor este despre încercare și eroare. Încearcă diferite compoziții și vezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Schimbă obiectivele dacă nu-ți place ceea ce fotografiezi. Doar relaxează-te și distrează-te!
17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page