În acest articol vei primi sfaturi pentru a obține niște fotografii uimitoare cu focurile artificii în noaptea dintre ani. În primul rând, să vedem de ce instrumente ai nevoie. Nu trebuie să ai camere și echipament de milioane de euro, chiar și cu un echipament de bază vei putea obține imagini grozave cu artificiile. Indiferent dacă ai un DSLR ieftin de acum câțiva ani sau o cameră nouă scumpă, poți obține fotografii uimitoare.
Rezumat rapid al setărilor camerei pentru fotografiarea artificiilor:
Diafragma de la f/8 la f/16
Viteza obturatorului de la 2 la 6 secunde („bulb mode”)
ISO 100 sau 200
Focus manual
White Balance auto
Echipamentul necesar pentru a fotografia focurile de artificii
Ai nevoie de un trepied pe care să pui camera deoarece vei fotografia în condiții de lumină scăzută și cu o viteză mică a obturatorului.
Utilizarea unui declanșator de la distanță poate fi o necesitate și cu siguranță va produce rezultate mai bune atunci când fotografiezi focurile de artificii.
Cea mai bună distanță focală pentru fotografierea artificiilor
Poți folosi de exemplu Canon EF 24-70mm f/2.8L USM Standard Zoom, Nikon NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, Samyang 24-70mm F2.8 AF Obiectiv Foto Mirrorless Montura Sony FE etc. Distanțele focale mai mari nu vor arăta focurile de artificii la adevărata lor valoare, așa că încearcă să nu mărești prea mult.
Dacă vrei să faci o fotografie minimalistă poți folosi un teleobiectiv, dar totul depinde de context și de cât de departe te afli.
Cele mai bune setări ale camerei pentru fotografierea artificiilor
Trebuie să fotografiezi complet manual deoarece va trebui să setezi diafragma, viteza obturatorului și ISO în funcție de situație. Focurile de artificii au loc rapid și camera ta nu poate alege cele mai bune setări. Și nu uita să dezactivezi blițul.
Cea mai bună diafragmă este de la f/8 până la f/16 pentru a obține rezultate cât clare. Dacă imaginile sunt prea întunecate, va trebui să utilizezi o deschidere mai mare.
Ai nevoie de o expunere largă pentru a fotografia artificiile. Setează camera în „bulb mode”.
Utilizează ISO de bază, 100 sau 200, în funcție de camera pe care o ai. Reglează diafragma dacă imaginile sunt întunecate.
Comments