top of page

Cum să fii mai fotogenic: sfaturi și trucuri

Te-ai uitat des în oglindă și ți-a plăcut ce ai văzut, dar nu ai arătat bine în fotografii? Se întâmplă tot timpul. Trebuie să afli care este secretul de a fi fotogenic.

Privește-te în oglindă și apoi uită-te la pașaport sau la permisul de conducere. Repetă acest lucru de mai multe ori. Sunt sigur că vezi o mulțime de diferențe și ești surprins de cât de nesatisfăcător arăți în fotografia de pe actul de identitate. Poate că ai fi vrut un aspect mai frumos. Pentru ca asta să funcționeze, trebuie să-ți dai seama cum să fii mai fotogenic. Mulți oameni cred că este un talent înnăscut. Acest lucru nu este deloc adevărat. Cu câteva trucuri, poți arăta mai bine când te lucrezi cu camera.

Care înseamnă mai exact să fii o persoană fotogenică? Majoritatea fotografilor profesioniști se confruntă adesea cu întrebarea: „Nu sunt fotogenic, ce pot să fac?” Și asta e în regulă. Aproape niciun om nu arată bine în poze fără antrenament. Dacă ai o mulțime de fotografii proaste, nu înseamnă că nu ești frumoas/ă. Înseamnă doar că nu te-ai antrenat sau pregătit corespunzător. Dacă nu ai un set de fotografii în care să arăți bine, există multe motive pentru acest lucru:

  • Porți haine necorespunzătoare, care nu te avantajează;

  • Folosești prea mult sau prea puțin machiaj;

  • Nu faci poze cu o iluminare bună;

  • Ai afișat un zâmbet (sau o expresie) etc.

Dacă crezi că toate acestea sunt complicate și doar modelele și actorii arată mereu bine în cadru, atunci trebuie să știi că nu este deloc așa. Iată cum poți să arăți mai bine în fotografii:

Cele mai bune sfaturi pentru a fi fotogenic


Așadar, iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să arăți bine în fața camerei.

1. Alege unghiul corect

Să vorbim puțin despre simetrie. Doar o față perfect simetrică va arăta la fel, indiferent de unghiul din care este fotografiată. George Clooney se poate lăuda cu asta, dar fețele majorității oamenilor sunt asimetrice. Deci ce poți face? Trebuie să experimentezi diferite unghiuri, pentru a-ți da seama care te avantajează.

Cea mai bună modalitate pentu a-ți da seama de unghiul potrivit ar fi selfie-urile. Poți să te pozezi din partea dreaptă și stângă, să înclini și să întorci capul. Nu te uita direct în cameră, altfel vei obține o fotografie la fel de neatrăgătoare ca cea de pe permisul de conducere.

2. Zâmbește cu ochii

Sunt sigur că știi despre celebra Tyra Banks. Când a prezentat America's Next Top Model, ea a oferit sfaturi excelente despre cum să arăți bine în imagini. „A zâmbi cu ochii” este o opțiune grozavă. Te face să arăți mult mai autentic/ă. Exersează în fața oglinzii și simte diferența!

3. Folosește lumina naturală

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a arăta mai bine în imagini este iluminarea naturală. Te ajută să eviți umbrele. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că nu există surse de lumină în spatele tău. Principala sursă de lumină ar trebui să fie în fața ta. Dacă faci o fotografie în studio, roagă fotograful să-ți spună cum să te poziționezi. Nu există nimic mai bun decât lumina naturală pentru o ședință foto acasă sau pe stradă.

4. Machiajul perfect

Acesta este un sfat grozav mai ales pentru femei. Trebuie să reții că rujul strălucitor îți va accentua buzele și vor arăta grozav. De asemenea, rimelul este o necesitate. Acestea te vor ajuta să-ți evidențiezi ochii și să-i facă să pară mai mari și mai strălucitori.
Atenție! Machiajul de stradă nu este același cu machiajul de studio. Dacă ai un prieten make-up artist cere-i niște sfaturi despre cum să folosești fondul de ten pentru o ședință foto.

5. Arată emoții sincere

Cum să fii fotogenic în selfie-uri și alte fotografii? Când cauți răspunsul la această întrebare, nu uita că sinceritatea este cea mai bună bijuterie. Gândește-te la ceva amuzant și zâmbește; sau gândește-te la lucruri serioase, iar apoi expresia feței tale va arăta în consecință. Nu trebuie să fii timid față de cameră dacă te comporți natural!
22 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page