top of page

Cum faci să arăți grozav în fotografii?

Cu toții ne dorim poze cât mai atrăgătoare, cât mai impresionante, într-un cuvânt: perfecte. Ce trebuie să facem atunci când pozăm? Există anumite reguli de respectat și pași de urmat? Ei bine, poate că nu există o rețetă perfectă, deoarece fiecare persoană e unică, are farmecul ei, corpul ei și nu va arăta niciodată ca altcineva.
Dacă nu te simți confortabil în fața camerei, încearcă să exersezi în fața oglinzii. Desigur, imaginile nu vor fi exact aceleași, dar vei putea găsi cele mai bune ipostaze.

Așadar, cum faci să arăți grozav în fotografii?

1. Încearcă să dai libertate mâinilor tale

Mulți oameni fac aceeași greșeală, iar fotografiile lor lasă de dorit. Își lasă brațele pe lângă corp, rigide, astfel încât vor părea mai mari. Nu vrei asta, așa că ai putea încerca să le așezi diferit. De exemplu, poți așeza o mână sub bărbie, poți încerca să ridici brațele, să le încrucișezi etc. Ideea este să încerci cât mai multe poziții și să le oferi libertate mâinilor pentru a te face să arăți relaxat și în largul tău. Un alt mod de a-ți face brațele să arate mai bine este să-ți aranjezi părul sau pur și simplu să faci semn către cameră.

Imaginează-ți că urmărești un spectacol de balet. Brațele interpreților sunt libere și parcă plutesc. Nimic nu este rigid, totul este curgător. Așadar trebuie să fie și mâinile tale atunci când pozezi.

2. Nu aduce umerii în față

Atunci când ești tensionat aduci umerii în față ceea ce face să ai o poziție deloc corespunzătoare pentru fotografii. Respiră adânc și lasă-ți umerii pe spate. Astfel arăți mult mai încrezător și natural.

3. Folosește-te de recuzită

Elementele de recuzită sunt cele care îți pot face fotografiile mai bune și mai luminoase. Iată câteva idei de lucruri pe care le poți încerca:

Poți să te joci cu o minge sau pur și simplu să pozezi într-o ținută sport. Chiar dacă nu porți una, încearcă să ai un element reprezentativ cum ar fi o rachetă de tenis.

Un alt sfat despre cum să devii mai fotogenic este să faci ceva care îți place. Citește, joacă-te cu copiii etc. Emoțiile naturale arată întotdeauna bine și, în plus, te vei simți mult mai liber.

Cel mai important lucru este să nu folosești prea multe elemente de recuzită luminoase și mari. În caz contrar, pur și simplu te vei pierde printre ele, iar privitorul va acorda mai multă atenție lucrurilor din jur.

4. Rotește umerii

Crede-mă, nu vei arăta bine dacă stai drept, „ca la armată”, în fața camerei. Încearcă să-ți întorci umerii la dreapta sau la stânga, stând pe jumătate întors. Joacă-te cu aceste poziții și vezi care se simte cea mai confortabilă. Fotograful îți va spune cu siguranță ce se potrivește și ce te avantajează.5. Aranjează-ți părul

Da, da, ai auzit bine! Părul tău este o parte esențială când vine vorba de ipostaze fotografice. Unele mișcări chiar îți pot îmbunătăți fotografia. Folosește-te de atuurile tale și transmite prin fotografiile tale sentimentul de libertate.


45 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page