Cum arată o cameră care folosește IA, fără obiectiv sau senzor?
Poate o „cameră” să nu aibă obiectiv sau senzor? Cu Paragraphica, acest lucru e posibil - este un dispozitiv destul de ciudat care folosește conceptul de „context-to-image”. Cu alte cuvinte aparatul interpretează locul din jurul lui.
Deci, ce este?
Paragraphica este o cameră (dacă se poate numi așa) „context-to-image” care folosește localizarea și inteligența artificială pentru a face o fotografie a unui anumit loc și moment. „Camera” este un prototip fizic, dar este și o „camera” virtuală pe care o poți încerca.
Inginerul olandez Bjørn Karmann a dezvoltat o „camera” direct dintr-un film științifico-fantastic. Nu are lentilă. Cu toate acestea, are un atașament ciudat, roșu, asemănător unei pânze de păianjen.
Vizorul afișează o descriere în timp real a localizării tale. Când apeși butonul, „camera” creează ceea ce se descrie. Trei butoane din partea de sus a dispozitivului îți permit să controlezi datele și parametrii IA care influențează aspectul imaginii.
Cum arată imaginile? Mai jos sunt câteva exemple:
Ce date folosește dispozitivul pentru a crea imaginile?
Potrivit site-ului lor, aparatul funcționează folosind API (Application Programming Interfaces, software care permite a două aplicații să comunice între ele) pentru a determina localizarea, vremea, ora din zi și locurile din apropiere. Combină toate acestea, apoi compune un paragraf care descrie locul și momentul. Apoi, dispozitivul convertește acel paragraf într-o imagine. Practic, este o interpretare a modului în care inteligența artificială „vede” locul în acel moment.
Dispozitivul folosește procesorul Raspberry Pi 4 pentru a rula generatorul text-to-image, Stable Diffusion API, Nodl și Python Code.
Comentários