top of page

Cum arată fotografiile din interiorul unei picături de apă de mare?

Următoarele fotografii superbe surprind viața dintr-o picătură de apă de mare. Pasiunea pentru un univers nevăzut îl face pe fotograf să descopere nenumăratele creaturi care trăiesc în ocean.

În fiecare picătură de apă este o lume ascunsă. Scafandrii nu pot vedea prin măștile lor. Pentru a intra cu adevărat în această lume, trebuie să privești printr-o lentilă specială. Acolo vei vedea o gamă vastă de plancton extrem de mic, inclusiv crustacee cunoscute sub numele de copepode.

Studiile arată că copepodele reprezintă cel mai numeros animal de pe planetă. Oamenii de obicei cred că insectele sunt. Dar 70% din planetă este acoperită cu apă. Aceste nevertebrate mici pot fi găsite în cele mai adânci șanțuri oceanice și în cele mai înalte lacuri alpine, chiar și în mușchi.

Angel Fitor, un fotograf spaniol specializat pe wildlife photography, a lucrat zile și nopți pentru a surprinde această lume nevăzută. Cu câțiva ani în urmă, a devenit curios despre organismele pe care nu le putea vedea cu ochiul liber - minusculul plancton care plutește odată cu curenții oceanici. Multe dintre aceste creaturi sunt prea mici pentru a fi fotografiate fără instrumente speciale. „Mi-am imaginat fiecare picătură de apă ca pe un acvariu”, mărturisește el.

Fotografiile rezultate - minunat iluminate și prezentând culori vibrante - surprind copepodele așa cum nu au mai fost văzute până acum.

 


 


 


 4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page