top of page

Cele mai grele tipuri de fotografieExistă atât de multe tehnici pe care le poți folosi pentru a obține fotografii uimitoare. Tehnica potrivită poate avea ca rezultat fotografii de impact, de exemplu. Metodele și practicile de învățare îți vor oferi instrumentele de care ai nevoie pentru a captura imagini frumoase chiar și atunci când s-ar putea să nu fie ușor să faci acest lucru - ceea ce ne aduce la subiectul acestui articol.

Azi nu vorbim despre tehnici, ci mai degrabă despre unele dintre cele mai dificile fotografii pe care le poți realiza. Deși dificile, îți oferă și oportunități excelente de a pune în practică ceea ce ai învățat și de a demonstra de ce ești capabil.

📸 Fotografiile subacvatice


Condițiile subacvatice sunt foarte diferite, ceea ce face ca acest tip de fotografie să fie destul de provocator. În plus, desigur, este posibil să fii nevoit să înoți și/sau să faci scufundări și, având în vedere că vei purta și un echipament, va trebui să fii un înotător destul de bun. În tot acest timp, te vei gândi la compoziția ta și la ce scene poți surprinde și te vei adapta la faptul că totul pare mai mare și ușor distorsionat. Alegerea obiectivului poate fi, de asemenea, dificilă, deși nu există niciun obiectiv special care să pretindă că este cel mai bun pentru fotografia subacvatică. Fotografia subacvatică este în mare parte despre încercare și eroare.


📸 Fotografiile de acțiune


Dacă ești un fan al sporturilor, ei bine, aceste fotografii surprind oamenii în acțiune, iar a le face corect este o provocare. În linii mari, viteza obturatorului este esențială pentru aceste fotografii și, mai precis, este recomandată și utilizarea modului sport al unei camere (dacă are unul), deoarece poate configura automat o viteză adecvată. Odată ce ți-ai dat seama cum să configurezi echipamentul pentru o fotografie de acțiune, tot ce rămâne este să surprinzi acea scenă care va produce imagini frumoase și interesante.

📸 Fotografiile cu lumină scăzută


Realizarea fotografiilor în condiții slab iluminate este o provocare, în special pentru persoanele care nu au atâta experiență. Ceva la fel de simplu ca utilizarea blițului nu rezolvă întotdeauna problema și este puțin probabil să impresioneze spectatorii exigenți (sau alți fotografi) cu standarde înalte. În schimb, fotografiile cu adevărat de înaltă calitate în aceste condiții necesită o stăpânire a interacțiunii dintre expunere, viteza obturatorului și setările de diafragmă. Prin urmare, stăpânirea fotografiei în condiții de lumină scăzută necesită o mulțime de cunoștințe despre cameră - și multă practică. Nu uita să ai grijă dacă ieși să faci poze după lăsarea întunericului!

📸 Fotografiile de iarnă în aer liberVremea poate fi un dușman formidabil pentru un fotograf, iar iarna este poate cel mai provocator sezon. A face față fulgilor de zăpadă care cad fără oprire poate fi dificil, ca să nu mai vorbim de lumina strălucitoare de pe suprafețele acoperite cu zăpadă care poate prezenta o adevărată provocare. Apoi, destul de des, există ceață, care poate afecta semnificativ vizibilitatea. Și pe lângă toate acestea, este rece și umed (ceea ce înseamnă că trebuie să fii atent și la echipamentul tău). Pentru a fi atent și a-ți proteja camera de intemperii, asigură-te că o pui într-o geantă specială pentru cameră în timp ce te deplasezi. În acest fel, fie că faci o pauză de fotografie în timpul unei excursii la schi sau rătăcești printr-o pădure de gheață, îți poți păstra echipamentul în siguranță.

Oricât de dificile sunt provocările fotografice enumerate mai sus, toate pot fi stăpânite. S-ar putea să nu fie nevoie să le încerci pe toate, în funcție de obiectivele tale ca fotograf. Dar niciodată practica nu este suficientă, iar depășirea acestor tipuri de condiții te poate face mai bun în orice vrei să faci în cele din urmă cu fotografia ta.
9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page