top of page

Cele mai bune 5 aparate de fotografiat ale anului 2022 - partea IAlegerea celei mai bune camere foto este destul de dificilă pentru fotografii profesioniști, dar atunci când ești la început de drum, alegerea tipurilor de cameră și a diferenlețor de preț poate părea copleșitoare. Cea mai bună cameră pentru fotografie nu este neapărat cea mai scumpă sau cea mai performantă – este vorba despre alegerea camerei potrivite pentru ceea ce vrei tu să faci. Poți avea cea mai performantă cameră pentru fotografia de tip portret, dar dacă tu fotografiezi peisaje asta poate fi o problemă.

Iată o listă cu cele mai bune 5 camere foto din prezent:

1. Nikon D3500

Iată un aparat excelent pentru un început promițător. Poate nu are toate funcțiile, dar le are pe acelea care te vor ajuta să faci niște poze uimitoare.

Specificații:
 • Type: DSLR

 • Sensor: APS-C

 • Megapixels: 24.2MP

 • Lens mount: Nikon F

 • Screen: 3-inch fixed, 921,000 dots

 • Viewfinder: Optical

 • Max video resolution: Full HD

 • User level: Beginner


📸 Spune „la revedere!” Imaginilor banale
Trăiește bucuria fotografierii adevărate. Compactul aparat foto D3500 îmbină calitatea premium a construcției cu performanțele remarcabile. Operarea fără efort simplifică spectaculos fotografierea și partajarea momentelor memorabile.
📸 Bucură-te de calitatea imaginii unui DSLR
Senzorul de imagine mare de 24.2 MP, în format DX, contribuie la realizarea unor fotografii și filme Full HD bogate în detalii, chiar și atunci când fotografiezi în condiții de lumină scăzută. În combinație cu puterea de redare a obiectivului NIKKOR, poți crea portrete artistice cu uşurinţă.
📸 24/7
Captează totul. De la magia miezului nopții pană la culorile unei zile de toamnă. Cu un interval de sensibilități la lumină ISO 100-25600, fotografiile și video-urile vor străluci în orice lumină.

📸 Mai exact, „mai perfect”
Sistemul de focalizare automată extrem de precis al aparatului foto va menține subiectele perfect focalizate, în timp ce o cadență de cadru de 5 fps îți permite să înregistrezi cinci imagini frumoase în fiecare secundă. Indiferent dacă te apropii sau dacă te depărtezi, momentul este al tău.

📸 Începe să faci filme
Captarea imaginilor perfecte reprezintă doar jumătate din distracţie. Ţinând în mână aparatul foto D3500, poţi să înregistrezi filme Full HD cursive şi fin detaliate, la cadenţe de cadre de până la 60p. Graţie intervalului larg de sensibilităţi la lumină (ISO) al aparatului foto, poţi să filmezi uşor sub cerul acoperit de nori sau în timpul nopţii.
📸 Creat pentru a oferi bucurie
Rezistenţa monturii metalice pentru obiectiv, proiectată cu precizie, îți permite să schimbi obiectivele iar şi iar, fără să te gândești că acestea s-ar putea uza. Odată ce începi să explorezi frumuseţea diferitelor obiective NIKKOR, de la obiectivele cu zoom de telefotografie, până la obiectivele cu distanţă focală fixă şi unghi larg, nu vei mai vrea să te oprești.

📸 Construit să fie ţinut în mână
Mânerul adânc al aparatului foto D3500 parcă cere să fie ţinut în mână. Acest aparat foto se simte confortabil în mâna ta, iar compunerea cadrelor se efectuează în siguranţă. Amplasarea spaţioasă a butoanelor simplifică operarea, iar durata mare de funcţionare a acumulatorului te asigură că poţi fotografia din zori și până la asfinţit. Chiar și după.

📸 Creează imagini speciale
Pentru momentele care merită capturate, poţi să aplici fotografiilor şi filmelor o gamă de efecte creative din aparatul foto, înainte de a începe să fotografiezi. Sau reglează fin aspectul fotografiilor după ce le realizezi. Monitorul LCD mare, de înaltă rezoluţie, cu 921.000 puncte, îți permite să compui şi să examinezi cadrele cu o claritate perfectă.

📸 Prea bune ca să nu fie partajate
De ce să aştepţi? Aplicaţia SnapBridge pentru iOS şi Android permite realizarea unei conexiuni active permanente între aparatul foto şi smartphone-ul sau tableta ta. Impresionează cu imagini de calitate DSLR, partajate pe loc.

📸 Aventura începe aici
DSLR-ul tău de la Nikon face parte dintr-un sistem fotografic care se poate extinde la nesfârşit şi care poate creşte odată cu tine. Găsește noi modalităţi de a compune cadre frumoase cu renumitele obiective NIKKOR. Dispozitivele Speedlight de la Nikon te ajută să explorezi potenţialul creativ al luminii. (mai multe pe nikon.ro)

2. Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Vrei o cameră de buzunar pentru călătorii și postările de pe rețelele sociale? Micul Olympus este mic, dar puternic.

Specificații:
 • Type: Mirrorless

 • Sensor: Micro Four Thirds

 • Megapixels: 20.3

 • Lens mount: MFT

 • Screen: 3-inch 180-degree tilting touchscreen, 1,037k dots

 • Viewfinder: EVF, 2,360k dots

 • Max shooting speed: 8.7fps

 • Max video resolution: 4K UHD

 • User level: Beginner/intermediate


📸 Design clasic reinventat
E-M10 Mark IV are un ecran tactil de 3,0 ”, care are un design înclinat de 180° pentru a lucra din diferite unghiuri și un vizor electronic OLED de 2,36 m. Wi-Fi și Bluetooth încorporate permit conectarea camerei la un smartphone sau tabletă pentru partajarea directă a imaginilor sau pentru a controla camera de la distanță de la dispozitivul mobil.

📸 Plus de performanță
Mulțumită efectului combinat generat de interacțiunea perfectă dintre senzorul Live MOS de 20MP, procesor, sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe și obiectivele Olympus M.Zuiko, puteți realiza imagini de calitate excepțională, bogate în detalii. Chiar și în situații cu lumină scăzută sau noaptea.

📸 Fotografii „de mână” extrem de clare
Este o provocare să atenuezi tremurul mâinii. Olympus E-M10 Mark IV compensează însă această mișcare și-ți permite să suprinzi momentul la fel de clar precum îl vezi. Sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe cu compensarea a până la 4.5 stopuri îți permite să faci fotografii din mână extrem de clare.

📸 Schimbă obiectivul - extinde-ți perspectivele
Pentru creativitate și flexibilitate, explorează întreaga gamă de obiective Olympus M. Zuiko. Pentru a obține expresii frumoase alege un obiectiv pentru portret. Pentru cadre largi, un zoom superangular. Și pentru detalii uimitoare un obiectiv macro.

📸 O nouă cameră pentru selfie-uri
Pune un accent mai mare pe poveștile tale digitale și pe selfie-uri cu Olympus E-M10 Mark IV. Pentru a folosi camera în modul autoportret: rabatează ecranul tactil în jos, alege-ți poziția și atinge ecranul cu degetul pentru a face fotografia. Declanșarea întârziată la o secundă îți va da posibilitatea să realizezi încadrarea.

📸 Filtre artistice magice
Rotește cadranul pe modul ART. Alege unul dintre cele 16 filtre artistice, precum filtrul „Pop Art” sau filtrul „Soft Focus”, care acum sunt ajustabile, pentru a obține propriul flux creativ. Pentru a avea aspectul pe care ți-l dorești, poți ajusta fin filtrul de imagine, la nivelul dorit, direct pe ecranul tactil al camerei - înainte de a face o fotografie.

📸 Pregătește scena
Nu există două scene sau subiecte care să fie la fel. Modul SCN elimină presupunerile legate de setările necesare, prin optimizarea acestora pentru o mare varietate de tipuri de scene, pornind de la „Peisaj” sau „Portret” până la lumina de la lumânare. Rezultatul: fotografii perfecte de fiecare data.

📸 Nou în modul SCN: PANORAMA
Munții. Plaja. Un peisaj urban care te lasă cu gura căscată. Comută în modul „Panoramă” pentru fotografii panoramice cu o calitate incredibilă a imaginii. Ține apăsat declanșatorul de la Olympus E-M10 Mark IV, la fel ca ca la un smartphone și apoi deplasează camera pe orizontală sau verticală. Asta e tot!

📸 Descoperă modul AP
Vrei să intri pe teritoriul fotografului profesionist cu minim efort? Descoperă modul de fotografiere avansată „Advanced Photography” (AP). Nouă optiuni prestabilite te invită să descoperi tehnici și funcții noi.
📸 Videoclipuri 4k
Nu înregistra doar o experiență palpitantă, ci creează un material video 4k uimitor. E-M10 Mark IV îți permite să surprinzi amintiri și momente sub forma unor videoclipuri de înaltă rezoluție. Când este necesar, intră în acțiune sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe. Pentru ca materialul video să aibă claritate deplină și să nu existe tremur pe imagine - chiar și atunci când filmezi în mișcare.

📸 Modul de fotografiere silențios
Pentru momentele pe care dorești să le înregistrezi fără a atrage atenția în timpul desfășurării lor, folosește modul „Silent Photo”. Acesta dezactivează toate sunetele camerei, astfel încât să poți fotografia în continuare și să păstrezi liniștea și pacea. (mai multe pe f64.ro)

3. GoPro Hero 10 Black

Pentru filmări de acțiune, dinamism și aventură, GoPro Hero10 Black este alegerea potrivită.

Specificații:
 • Weight: 153g

 • Waterproof: 10m

 • 5K video: up to 60fps

 • 4K video: up to 120fps

 • 1080P: up to 240fps

 • Stills resolution: 23MP

 • Battery life: 1-32hrs estimate

📸 Procesor revoluționar
Viteza și ușurința de folosire se reunesc în cel mai puternic GoPro, HERO10 Black. Noul procesor revoluționar GP2 înregistrează videoclipuri de 5,3K cu rată dublă a cadrelor, fotografie de 23MP, performanță îmbunătățită la lumină scăzută și stabilizare video HyperSmooth 4.0. Pentru a simplifica lucrurile, HERO10 este conectat la cloud - astfel încât, în momentul în care le încarci, înregistrările tale sunt încărcate automat în cloud. Noul procesor GP2 puternic oferă performanță rapidă, comenzi tactile receptive și dublarea ratei de cadre pentru înregistrări uimitor de fluide.
📸 Calitate incredibilă a imaginii
Înregistrează cu detalii fine, texturi realiste și contrast uimitor, chiar și în condiții de lumină slabă. Acoperirea hidrofobă a lentilei respinge apa în timp ce ajută la eliminarea efectelor de flacără și a altora.
📸 HyperSmooth 4.0
Stabilizarea trece la alt nivel. Obții cele mai largi unghiuri de vizualizare posibile sau ajungi la cel mai stabilizat videoclip oferit vreodată într-o cameră HERO. În plus, HyperSmooth funcționează la toate rezoluțiile și ratele de cadru și oferă niveluri de orizont mai bune cu o limită mai mare de înclinare.
📸 Conectivitate rapidă și fiabilă
Transferul de fotografii și videoclipuri de pe GoPro conectat la cloud pe telefonul tău este simplu și versatil, fără fir prin intermediul aplicației „Quik” sau o conexiune prin cablu rapidă prin USB.3. Există, de asemenea, stocare cloud nelimitată, cu încarcare automată.
📸 Nou ecran frontal + îmbunătățiri de performanță
Încadrarea fotografiilor pentru vlogging și selfie este mai bună ca oricând cu un ecran LCD frontal de înaltă calitate, cu o rată de cadru mai lină și detalii clare. Comenzile tactile sunt rapide, deci declanșatorul este mai receptiv. Transmiterea live cu HERO10 Black arată mai bine ca oricând, iar funcțiile webcam sunt facile.
📸 Rezistent la apă (până la 10 m)
Complet impermeabil și mai dur ca oricând, HERO10 Black este suficient de versatil pentru orice aventură. Construcția sa robustă rezistă la noroi, zăpadă sau apă (la adâncimi de 10 m). Capacul obiectivului rezistent la zgârieturi adaugă și mai multă protecție și poate fi înlocuit cu ușurință dacă este necesar.

📸 Baterie de lungă durată
HERO10 Black este echipat cu o baterie reîncărcabilă litiu-ion de mare capacitate, de 1720 mAh. (mai multe pe f64.ro)

4. Canon EOS 90D

Pentru pasionații de DSLR care doresc cele mai noi funcții, EOS 90D este în top.

Specificații:
 • Type: DSLR

 • Sensor: APS-C

 • Megapixels: 32.5MP

 • Lens mount: Canon EF-S

 • Screen: 3.0in touch, pivot 1,040,000 dots

 • Viewfinder: Pentaprism

 • Max burst speed: 10fps

 • Max video resolution: 4K

 • User level: Enthusiast


📸 Focalizare rapidă și precisă
O alegere excelentă pentru fotografii de evenimente sportive și cei care iubesc natura sălbatică: surprinde imagini de 32,5 megapixeli incredibil de detaliate la o rată de 10 cps cu focalizare continuă. Valorile ridicate ale sensibilității ISO (până la ISO 25.600) îți permit să surprinzi acțiunea cu timpi de expunere incredibil de mici, de 1/8000 s.

📸 Obține o imagine mai clară
EOS 90D dispune de un vizor optic luminos cu acoperire de aproximativ 100 %, care îți permite să vizualizezi acțiunea în timp real și facilitează urmărirea subiecților care se mișcă repede, precum păsările în zbor. Poți focaliza și fotografia printr-o singură atingere, ecranul tactil cu unghi variabil al aparatului EOS 90D permite fotografierea din diverse unghiuri.
📸 Suficient de rapid, claritate maximă
Chiar și cei mai rapizi subiecți sunt urmăriți și focalizați extrem de clar mulțumită sistemului avansat de focalizare automată. Cele 45 de puncte de focalizare automată de tip încrucișat funcționează cu un senzor de expunere RGB+IR de 220.000 de pixeli pentru sensibilitate uimitoare în condiții de lumină redusă, precum și pentru recunoașterea subiectului.

📸 Design DSLR intuitiv
Având designul clasic al aparatelor DSLR, cu un mâner sculptat, EOS 90D oferă o senzație de echilibru și confort la fotografierea cu obiective lungi sau scurte, făcând acest aparat foto și mai atractiv pentru fotografii de natură sălbatică și sport. Mânerul de prindere cu compartiment pentru baterie permite utilizarea unei baterii suplimentare, dublând durata de fotografiere între încărcări și îmbunătățind manevrarea când fotografiezi pe verticală.

📸 Conectivitate wireless încorporată
Funcțiile Bluetooth și Wi-Fi încorporate îți duc creativitatea la un nou nivel. EOS 90D funcționează cu dispozitive inteligente care rulează aplicația „Canon Camera Connect”, astfel încât să-ți fie ușor să distribui imaginile prin mesaje sau pe rețelele de socializare. De asemenea, exista posibilitatea de a gestiona aparatul foto de la distanță, pentru perspective alternative.

📸 Descoperă-ți abilitățile de regizor
EOS 90D este un instrument de filmare extraordinar, cu posibilitatea de a înregistra la rezoluții de până la 4K și cu rate de cadre de până la 120p în modul Full HD. Sistemul excelent de focalizare automată „Dual Pixel CMOS AF” te ajută să menții claritatea și dinamica. Conexiunile pentru microfon și căști îți permit să înregistrezi o coloană sonoră cel puțin la fel de buna ca imaginile. (mai multe pe f64.ro)

5. Fujifilm X-S10

O moștenire în știința culorii este la baza oricărei imagini pe care ți-ai propus să o creezi. O tehnologie acumulată de-a lungul a 85 de ani de muncă și pasiune.

Specificații:
 • Type: Mirrorless

 • Sensor: APS-C

 • Megapixels: 26.1MP

 • Lens mount: Fujifilm X

 • Screen: 3-inch vari-angle touchscreen, 1.04m dots

 • Viewfinder: EVF, 2,360k dots

 • Max continuous shooting speed: 30/8fps

 • Max video resolution: 4K

 • User level: Intermediate/Expert


📸 Setări reglabile
X-S10 îți permite să creezi cu ușurință propriul stil vizual distinct prin combinarea Simulărilor de film cu alte efecte. Toate aceste ajustări sunt afișate direct pe EVF și pe ecranul tactil LCD, astfel încât să poți seta efecte extraordinare și să le salvezi ca presetări.

📸 Viteza AF
Cu senzorul X-Trans CMOS 4 și motorul de procesare a imaginii X Processor 4 care se combină pentru a produce cea mai bună performanță de auto-focus. Focalizarea automată e rapidă, precisă și tenace la lumină scăzută. Capabil focalizeze în doar 0,02 secunde; AF avansat de detectare a feței și ochilor; AF de urmărire pentru subiecții în mișcare.

📸 Face/Eye AF
Când fotografiezi subiecți în mișcare te poți baza cu încredere pe X-S10 pentru a menține fața sau ochii subiectului focalizați și a le urmări cu precizie, astfel încât să nu pierzi niciun moment. Când este timpul să înregistrezi videoclipuri, lasă X-S10 să se concentreze pe menținerea subiectului clar, astfel încât să te poți concentra pe poveste.

📸 MF Assist
Există numeroase momente în care este necesară focalizarea manuală, iar X-S10 oferă trei funcții MF Assist pentru a te ajuta. Focus Peak pune accentul pe zonele de focalizare de pe ecran, în timp ce Digital Split Image și Digital Microprism recreează instrumentele de focalizare vizuală de la camerele clasice, permițându-le să fie folosite ca ghid pentru a regla claritatea.

📸 Stabilizare de imagine pe 5 axe
X-S10 este echipat cu o unitate de înaltă performanță, cu cinci axe de stabilizare a imaginii, care asigură reducerea vibrațiilor pentru momentele în care ai cel mai mult nevoie. Acest giroscop și accelerometru performant ajută la claritatea imaginilor. În plus, se sincronizează și cu sistemului de stabilizare optică a imaginii de la obiectiv pentru a oferi performanțe puternice și fiabile de stabilizare a imaginii.

📸 Silent Shutter
Obturatorul electronic (ES) al X-S10 nu este doar rapid, ci îți permite, de asemenea, să creezi fotografii în „tăcere completă”. Perfect pentru momentele în care trebuie să fii discret, modul ES îți permite să faci poze în muzee, galerii de artă, la nunți și chiar la serbările copiilor, fără a-ți face griji cu privire la sunetul obturatorului. De asemenea, funcționează mână-în-mână cu setările Drive-Low și Continuous-High Drive, astfel încât să nu pierzi nicio imagine în nicio situație.


Acestea au fost o parte din cele mai bune aparate foto ale anului 2022. Fii cu ochii pe cristianandrei.ro pentru partea a II-a, cât și pentru mai multe sfaturi, trucuri, tehnici în ceea ce privește arta fotografiei.
26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page