top of page

Cele mai bune 5 aparate de fotografiat ale anului 2022 - partea a II-aAlegerea celei mai bune camere foto este destul de dificilă pentru fotografii profesioniști, dar atunci când ești la început de drum, alegerea tipurilor de cameră și a diferenlețor de preț poate părea copleșitoare. Cea mai bună cameră pentru fotografie nu este neapărat cea mai scumpă sau cea mai performantă – este vorba despre alegerea camerei potrivite pentru ceea ce vrei tu să faci. Poți avea cea mai performantă cameră pentru fotografia de tip portret, dar dacă tu fotografiezi peisaje asta poate fi o problemă.

Iată o listă cu cele mai bune 5 camere foto din prezent - partea 2:

1. Sony ZV-1

Gândită pentru a fi îndrăgită de creatori. Pentru această cameră nu ai nevoie de experiență, ci doar de pasiune din care vor ieși clipuri video cu un aspect excepțional. Camera ZV-1 a fost creată pentru a te ajuta sa obții clipuri video uimitoare fără procese de configurare complicate.

Specificații:
 • Type: Compact

 • Sensor: 1 inch CMOS

 • Megapixels: 20.1MP

 • Lens mount: N/A

 • Screen: 3-inch vari-angle touchscreen, 921k dots

 • Viewfinder: No

 • Max continuous shooting speed: 24fps

 • Max video resolution: 4K

 • User level: Intermediate

📸 Tonuri naturale ale pielii, indiferent de subiect
Cu ZV-1, toate culorile pielii au un aspect intens, naturale și sănătos. Pentru un aspect și mai frumos, ai la dispoziție inclusiv un mod opțional pentru efectul de piele fină.

📸 Efect Bokeh de fundal pentru un aspect profesional
Senzorul CMOS mare, de 1,0", și obiectivul cu diafragmă largă oferă imagini cu efect Bokeh profesional și detalii bine definite, chiar și în condiții dificile de lumină scăzută.
📸 Camera care îți fixează privirea
Cu tehnologia nouă te poți baza pe faptul că focalizarea automată va fixa fața și ochii, fără a-și abate atenția spre alte subiecte. Când dorești să focalizezi alt subiect, trebuie doar să îl atingi pe ecran, iar camera se va ocupa de focalizare.
📸 Tranziții rapide și precise ale focalizării
Sistemul de focalizare automată hibridă rapidă al camerei ZV-1 permite să comuți simplu și rapid focalizarea de la o față la fundal, pentru clipuri video cu stil, care vor atrage mai multe vizualizări.
📸 Control profesional pentru Bokeh, printr-o singură atingere
Prin simpla apăsare a comutatorului pentru funcția Bokeh, poți activa și dezactiva efectul Bokeh de fundal. Nu sunt necesare ajustări manuale complexe. Acum este ușor să obții un fundal defocalizat cu aspect profesional sau să menții în focalizare întreaga scenă, printr-o simplă apăsare de buton.

📸 Gândită pentru un sunet chiar mai bun
Poți înregistra voci clare chiar și când filmezi în mulțime. Microfonul direcțional unic cu 3 capsule înregistrează clar sunetul din fața camerei, ideal pentru înregistrarea de filme.
📸 Paravânt pentru înregistrare în aer liber
Paravântul inclus reduce zgomotul vântului pentru ca tu să poți înregistra fără griji în aer liber. Obții o calitate înaltă a sunetului și petrece mai puțin timp cu reînregistrarea și editarea imaginilor afectate de zgomotul vântului.
📸 Folosește microfonul preferat pentru sunetul dorit
Cu o mufă pentru microfon și un adaptor mulți-interfață, poți alege unul dintre microfoanele tale pentru a obține exact sunetul dorit.

2. DJI Pocket 2

Dacă ești pasionat de vlogging mai degrabă decât de fotografii, ei bine nu mai căuta. Această camera este pur și simplu uimitoare.

Specificații:
 • Type: Gimbal camera

 • Sensor: 1/1.7-inch

 • Megapixels: 64/16MP

 • Lens mount: N/A

 • Screen: 1-inch touchscreen

 • Viewfinder: No

 • Max continuous shooting speed: N/A

 • Max video resolution: 4K

 • User level: Beginner/Intermediate


📸 Panoramă de înaltă calitate
Capturează întregul munte cu panorama de 180 ° sau toată lumea dintr-un selfie de grup cu o panoramă 3 × 3. Nu îți va veni să crezi cum o cameră atât de mică poate face o fotografie atât de mare.

📸 ActiveTrack 3.0
Indiferent de modul în care te miști, Pocket 2 te va menține pe tine și prietenii tăi în cadru cu ActiveTrack 3.0.
📸 Story Mode
Modul Story folosește șabloane video și muzicale pentru a face mini-filme interesante în doar câțiva pași.

📸 Timelapse
Timelapse îți permite să transformi orele în secunde. Motionlapse adaugă mișcare lină a camerei. Hyperlapse îți permite să călătorești în timp.
📸 AI Editor
Nu vrei să editezi? AI Editor combină automat clipurile tale cu tranziții și muzică pentru a crea conținut demn de partajat.
📸 Calitatea imaginii
DJI Pocket 2 are abilități foto și video care îți permit să creezi conținut demn de partajat și să faci ca momentele să dureze pentru totdeauna.

📸 Video HDR
Cu videoclipul HDR, DJI Pocket 2 separă nivelurile de expunere în funcție de zonă și stratifică imaginea, astfel încât filmările să apară cu detalii aproape de realitate.
📸 Zoom de 8x
Căutați detalii? Când realizezi fotografii de 64MP, camera stabilizată face fotografii clare cu zoom de 8x.

3. DJI Mini SE (Drona)

O dronă care îți va oferi o perspectivă unică și un videoclip uimitor de stabil – în doar două cuvinte: ușor și accesibil.

Specificații:
 • Weight: 249g

 • Dimensions (folded): 180×97×84mm

 • Dimensions (unfolded): 159 x 203 x 56mm

 • Controller: Yes

 • Video resolution: 4K 30fps (1080P@60fps)

 • Camera resolution: 12MP

 • Battery life: 30 minutes

 • Max Range: 3.5km / 2.17mi

 • Max Speed: 72kph / 44.7mph


📸 Ușor de utilizat
Noua aplicație DJI Fly oferă utilizatorilor o experiență simplă și intuitivă, permițându-ți să creezi imagini cinematice cu doar câteva apăsări pe ecran. Aplicația îți oferă inclusiv un tutorial de zbor (Flight Tutorial), conceput pentru a te ajuta să deprinzi rapid modalitățile prin care poți pilota în siguranță noua ta drona MINI SE.
📸 Worry less, fly more
MINI SE poate fi echipată cu o protectie 360° Propeller Guard (disponibila separat) ce protejează elicele și îmbunătățește siguranța în zbor. Mai mult, mulțumită sistemului de senzori plasat în partea de jos a dronei, precum și funcției GPS, MINI SE poate plana cu precizie atât in interior, cât și în exterior.
📸 Template-uri ușor de utilizat
Aplicația DJI Fly App oferă o varietate de template-uri creative care te ajută să generezi video-uri incredibile printr-o simplă atingere de ecran. Chiar și cei lipsiți de experiență în domeniul editării video își pot transforma filmările în adevărate capodopere, gata pentru a fi postate direct pe social media.
📸 Stabilizare pe 3 axe
Noua dronă MINI SE este capabilă să fotografieze la o rezoluție de 12MP și să înregistreze capturi video la calitate 2.7K Quad HD. Stabilizarea pe 3 axe asigură o stabilitate sporită și îți permite să realizezi înregistrări clare, perfect stabilizate.
📸 Vezi ce vede și drona
Telecomanda dedicată suportă transmisiunea semnalului video la calitate HD pe distanțe de până la 4 km. Stick-urile de control sunt complet detașabile și se pot depozita cu ușurință în interiorul telecomenzii, asigurând astfel o portabilitate ridicată.
📸 Încarcă mai rar, zboară mai mult
Spre deosebire de alte drone din aceeași clasa de greutate, MINI SE este capabilă să rămână în zbor pentru perioade mai lungi de timp. Un ciclu complet de încărcare îți permite să menții drona în aer pentru o perioadă de până la 30 de minute.
📸 QuickShots
Noul mod „QuickShot” îți permite să realizezi cadre ce par desprinse dintr-un platou de filmare de la Hollywood, mulțumită modurilor „Dronie”, „Circle”, „Helix” și „Rocket”. Trebuie doar să alegi QuickShotul preferat, iar MINI SE va aplica un preset cu o mișcare elaborată chiar în timp ce înregistrează.
📸 Descoperă locuri uimitoare
Aplicația DJI Fly permite userilor acces integrat către „SkyPixel”, o platformă social media unde aceștia pot împărtăși cu alți utilizatori cadrele lor aeriene. Vezi fotografiile și filmările celorlalți, încarcă-le pe ale tale și descoperă locuri spectaculoase și favorite de alți useri chiar în zona în care te afli.

4. Nikon Z5

Vezi cum fotografiile și imaginile tale au un nou nivel de detaliere, indiferent de subiectul ales. Cu senzorul sau în format full frame, cu puternicul procesor EXPEED 6 și cu vizorul electronic (EVF) extrem de clar, Nikon Z 5 facilitează crearea imaginilor pe întreg cadrul. Poți chiar decupa fotografiile fără a pierde din detalii, acesta fiind un avantaj pentru imprimări și site-uri web.

Specificații:
 • Type: Mirrorless

 • Sensor size: Full-frame

 • Resolution: 24.3MP

 • Viewfinder: 3.69million dots

 • Screen type: 3.2-inch tilting touchscreen, 1.04m dots

 • Maximum continuous shooting speed: 4.5fps

 • Movies: 4K/30p

 • User level: Beginner


📸 Pur și simplu captivante
Portrete cu gradații tonale bogate, filme cu profunzime de câmp extrem de mică etc. Senzorul CMOS în format full frame, de 24,3 MP profită din plin de capacitatea monturii Z de mari dimensiuni de a capta lumina, pentru a oferi rezultate deosebite.
📸 Strălucitor în orice lumină
Bucură-te de libertatea de adaptare instantanee la lumina schimbătoare, grație intervalului ISO larg al aparatului foto, de 100-51200. Nu-ți face griji în privința zgomotului: obții imagini curate și un interval dinamic remarcabil atât la valori ridicate, cât și scăzute ale sensibilității ISO.

📸 Sistem de reducere a vibrațiilor
Puternicul sistem VR de stabilizare pe 5 axe a imaginii, incorporat în aparatul foto îți permite să fotografiezi cu timpi de expunere cu până la cinci stopuri mai lungi decât fără VR. Indiferent ce obiectiv NIKKOR Z utilizezi, fotografiile rămân clare și imaginile video sunt stabile.
📸 Focalizare clară
Sistemul AF hibrid (focalizare automată) cu 273 de puncte este rapid, precis și cursiv. Subiectele sunt focalizate și rămân focalizate, indiferent unde se află în cadru.
📸 Portrete perfecte
Fotografii remarcabile cu oameni sau câini și pisici. Când fotografiezi, poți să blochezi focalizarea pe ochii subiecților și să menții focalizarea în acel loc, chiar dacă subiectul se mișcă.

5. Panasonic Lumix S5

Această camera foto hibridă, Full-frame mirrorless, oferă o calitate excepțională a imaginii pentru fotografii și videoclipuri în întregul interval de sensibilitate, totul în cadrul unui corp ergonomic.

Specificații:
 • Type: Mirrorless

 • Sensor size: Full-frame

 • Resolution: 24.2MP

 • Viewfinder: 2.36million dots

 • Screen type: 3.0-inch vari-angle touchscreen, 1.84m dots

 • Maximum continuous shooting speed: 7fps (mechanical shutter), 30fps (6K photo mode, 18MP)

 • Movies: 4K/60p 10-bit 4:2:0

 • User level: Intermediate/professional

📸 Senzor CMOS Full-Frame de 24,2 MP cu tehnologie Dual Native ISO
Senzorul CMOS a fost optimizat pentru a asigura o calitate excepțională a imaginii atât pentru fotografii, cât și pentru videoclipuri, iar Dual Native ISO oferă un nivel mai ridicat de flexibilitate în cazul fotografierii în lumina difuza, fără o creștere vizibilă a zgomotului la înregistrare video.
📸 Dincolo de fotografiere
Indiferent dacă preferi să fotografiezi folosind caracteristicile afișajului tactil LCD cu unghi larg de vizualizare, de 3 inchi cu 1,84 milioane de puncte, atât în modul de înregistrare, cât și în cel de redare sau folosind vizorul OLED cu afișare în timp real, ai încredere că surprinzi tot ce fotografiezi. Caracteristicile „Timelapse” și „Stop-Motion” îți oferă un plus de creativitate, iar fotografiile în modul îmbunătățit „High Resolution Mode” pot fi salvate acum direct în format JPEG, pentru imagini extrem de detaliate, cu rezoluție echivalentă cu 96 de megapixeli.
📸 Opțiuni video profesionale
Cerințele creatorilor de conținut diferă de la un proiect la altul, iar LUMIX S5 include moduri de înregistrare la rezoluție 4K 60p în format 4:2:0 pe 10 biți și la rezoluție 4K 30p în format 4:2:2 pe 10 biți – plus rezoluție 4K pe 8 biți. În setarea pe 10 biti, ieșirea HDMI în format 4:2:2 pe 10 biti este acceptată alături de înregistrarea simultană pe unitate externă/card SD, ceea ce înseamnă că ai la îndemână opțiuni de flexibilitate și de creativitate oricând organizezi o ședință foto.
📸 Instrument de producție pentru creatorii de conținut
Opțiuni creative la îndemână: LUMIX S5 îți oferă o serie de caracteristici și de funcții care îți vor îmbunătăți capacitatea de a spune povești în moduri noi și creative. Funcțiile V-Log și V-Gamut sunt preinstalate. Cu un interval dinamic cu peste 14 trepte și cu o gamă largă de culori, îți oferă o performanță similară cu cea a camerelor de vârf.
📸 Tehnologie avansată de focalizare
Sistemul avansat de focalizare automată din LUMIX S5 îți oferă toate avantajele inerente ale unui sistem AF Panasonic DFD, cu performanță de urmărire îmbunătățită. Sistemul actualizat are FA de înaltă precizie și cu viteză ridicată și tehnologie cu învățare profundă pentru recunoașterea corpurilor umane, a fețelor și a ochilor, precum și a animalelor, pentru fiabilitate îmbunătățită. (f64.ro)


Acestea au fost o parte din cele mai bune aparate foto ale anului 2022. Fii cu ochii pe cristianandrei.ro pentru partea a II-a, cât și pentru mai multe sfaturi, trucuri, tehnici în ceea ce privește arta fotografiei.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page