top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Peter Lindbergh

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:

📸 Peter Lindbergh

Într-o lume în care totul este editat și în care manipularea digitală a devenit o parte inseparabilă a fotografiei, sunt puțini artiști care refuză să-și „șlefuiască” imaginile.

Peter Lindbergh este unul dintre ei. Este cunoscut pentru portretele sale autentice, pline de suflet și cu aspect natural.
Prin munca sa a introdus un nou concept de frumusețe: brut și realist. Datorită acestei realizări, el este considerat a fi unul dintre pionierii fotografiei contemporane.

 


 


  


  Știai că…?

Peter Lindbergh interzice orice retuş atunci când vine vorba de fotografiile sale comerciale. De mulți ani și-a păstrat o poziție fermă și chiar pune revistele să semneze un contract prin care sunt de acord să nu facă nicio retușare.

„Companiile de cosmetice cu greu se abțin de la retușuri. Eu nu retuşez nimic. „Oh, dar pare obosită!” spun ei. Și ce dacă pare obosită? Obosită și frumoasă.”

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page