top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Michael Kenna

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Michael Kenna

Lucrările lui Michael Kenna din genul fotografiei de peisaj sunt extraordinare. Într-un format alb-negru, imaginile sale transmit un sentiment de seninătate și calm.

Compozițiile sale conțin adesea un element care se repetă și sunt foarte minimaliste. A primit numeroase premii, inclusiv „Honorary Master of Arts”, iar lucrările sale au fost expuse în Europa, Australia și Asia.

 


  
 
Știai că…?


Deși Michael Kenna este renumit pentru peisajele sale din care lipsește prezența umană, el era de fapt foarte interesat de explorarea corpului uman.

„Nu includ oameni în fotografiile mele deoarece simt că ar acapara tabloul și ar deveni centrul atenției privitorului. Majoritatea fotografiilor mele se referă la prezența absenței…”.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page