top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Jimmy Nelson

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Jimmy Nelson

Jimmy Nelson este un fotograf britanic al cărui interes constă în documentarea despre populațiile tribale și indigene. Cel mai important proiect al său este „Before They Pass Away”. A fotografiat peste 35 de triburi din întreaga lume și a călătorit în numeroase locuri din Asia, Africa, America de Sud și Europa.

În timpul ce muncea pentru a crea artă, a fost criticat de mai multe ori. A fost acuzat că a pus intenționat în scenă oamenii din fotografiile sale, astfel încât să arate bine pentru imagine, fără să-și facă timp să îi cunoască pe ei și cultura lor.

 


 


 


 


 

Știai că…?


Fotograful și-a petrecut copilăria în Africa, Asia și America de Sud datorită părinților săi. Probabil acest lucru i-a stârnit interesul pentru culturile străine.

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page