top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Imogen CunninghamTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Imogen Cunningham

Când te gândești la fotografia botanică clasică, Imogen Cunningham este artista care îți vine în minte.

Născută pe 12 aprilie 1883 (Portland, Oregon, Statele Unite) ochiul său captează formele naturale, luminile și umbrele care dezvăluie un talent rar.

Este un fapt mai puțin cunoscut că lui Cunningham îi plăcea să fotografieze și subiecți umani. A fost fascinată în special de mâinile artiștilor.

 


 


 


 


 


 


 


 


 Știai că…?


Una dintre plantele care o fascinau pe Cunningham era magnolia. Ea a petrecut doi ani dedicându-se în întregime acestui studiului botanic.
12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page