top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Gerda TaroTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Gerda Taro

Născută în 1910, Gerda T. a fost o fotografă de război germano-evreiască, cunoscută în principal pentru imaginile tulburătoare pe care le-a în timpul războiului civil spaniol.

Din păcate, este renumită și pentru că a fost prima femeie fotojurnalist care a murit în timp ce lucra.

După cum am aflat în secțiunea anterioară, Gerda s-a iubit cu marele Robert Capa. Amândoi s-au îndrăgostit și au murit în prima linie.


 


 


 Știai că…?

În 2012, trupa engleză de indie rock Alt-J a onorat relația iconică a acestor doi fotografi curajoși prin melodia lor „Taro”.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page