top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Eugenio Requenco

Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Eugenio Requenco

Eugenio Requenco este un fotograf spaniol cu un stil pictural unic.

Lucrările sale sunt adesea descrise ca fiind foarte detaliate și cinematografică. De asemenea au fost afișate în reviste precum Vogue, GQ și Vanity Fair.

Îi place să creeze medii speciale pentru subiecții săi, care conțin adesea numeroase trimiteri la istoria artei. Stăpânește luminile și umbrele în așa măsură încât a fost chiar comparat cu Goya și El Greco. Eugenio Requenco este stabilit în prezent la Madrid și este considerat pe drept unul dintre cei mai căutați fotografi contemporani.

 


 


 


 


Știai că…?

În 2012, Requenco a luat parte la realizarea calendarului Lavazza, creând una dintre cele mai faimoase imagini ale sale: Don Quijote pe cal, ținând o ceașcă de cafea (vezi imaginea de mai jos).


8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page