top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Ellen von UnwerthTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Ellen von Unwerth

Ellen este o fotografă germană cu o puternică orientare feministă în creațiile sale. Născută pe 17 ianuarie 1954, a fost orfană. Primii ani din viață au fost extrem de grei. Mai târziu, la vârsta adolescenței, a petrecut trei ani ca asistentă de magician la circul local.

La douăzeci de ani, a decis să urmeze o carieră în modeling. Așa a început totul. După aproape un deceniu de modeling de succes, ea și-a descoperit pasiunea pentru fotografie și a combinat-o cu experiența ei în lumea modei.

 


 


 


 


 


Știai că…

Ellen von Unwerth a fost recunoscută pentru prima dată ca fiind un fotograf talentat atunci când a publicat fotografiile cu Claudia Schiffer în 1989.
Împărtășește ceea ce a fost atât de captivant la Claudia și de ce a fost atât de impresionată de ea:

„(Claudia) era înaltă și frumoasă și văd multe fete așa, dar când m-am dus acasă și m-am uitat la poze, am văzut această asemănare incredibilă cu Brigitte Bardot care m-a emoționat foarte tare. Sunt o mare fană a filmelor din anii 50/60 - le iubesc pe Marilyn Monroe și Sofia Loren, iar Brigitte Bardot, pentru mine, este cea mai frumoasă femeie de până acum. Așa că văzânt acea asemănare cu ea a fost foarte, foarte interesant.”

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page