top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Dorothea LangeTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Dorothea Lange

Dorothea Lange a fost o fotografă americană care a lucrat în domeniul fotojurnalismului. Născută pe 26 mai 1895, ochiul ei a surprins atât de multe emoții, atât de multe momente și evenimente speciale încât chiar își merită locul în topul celor mai buni fotografi ai tuturor timpurilor.

Cea mai emblematică fotografie a ei a fost făcută în timpul Marii criză economice (a fost perioada crizei lumii capitaliste datorată supraproducției, între anii 1929-1937, caracterizată printr-o scădere dramatică a activității economice mondiale).

Se intitulează „Mama migrantă” și înfățișează o mamă îngrijorată care locuia într-un cort împreună cu copiii ei mici. Femeia i-a mărturisit lui Lange că abia găseau ceva de mâncare și că supraviețuiesc cu păsările pe care le-a prind și legumele înghețate de pe câmp.

 


 


 


 


 


 


 
Știai că…?

Când fotograful s-a întors acasă, i-a spus imediat editorului revistei că oamenii mor de foame, că este inadmisibil.

Informațiile au ajuns și la guvern și, ca urmare, au putut trimite ajutoare în lagăr.

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page