top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Annie LeibovitzTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Annie Leibovitz

Vorbind de fotografie comercială și portrete de celebrități, există un nume care nu poate fi trecut niciodată cu vederea.

Născută pe 2 octombrie 1949, Annie Leibovitz este o fotografă americană, cunoscută pentru portretele sale captivante, oneste și intime.

Leibovitz a fost ultimul fotograf profesionist care l-a fotografiat John Lennon și Yoko Ono înainte ca Lennon să fie ucis pe 8 decembrie 1980.

 


 


 


 


 


 


 


 


Știai că…?

Ea a fost fotograful legendarei trupe rock The Rolling Stones în timpul turneului lor din 1975?

Iată ce își amintește Leibovitz din acea experiență:

„Nu puteai niciodată să-ți iei ochii de la cameră și erai la mâna luminiștilor, care de obicei se drogau. În plus, trebuia să fii pregătit în orice moment deoarece puteai să fii călcat în picioare de public.”

11 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page