top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Andreas Gursky



Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Andreas Gursky

Născut pe 15 ianuarie 1955, Gursky este un fotograf german care este renumit pentru imaginile sale de format mare. Acestea includ adesea peisaje, structuri arhitecturale sau ipostaze aeriene.

Sentimentul de vastitate în munca sa se datorează adesea îmbunătățirilor digitale în post-producție.

Autorul a fost destul de sincer cu privire la faptul că manipulează digital imaginile, dar asta cu siguranță nu le scade valoarea.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Știai că…?

Cea mai faimoasă imagine a lui Gursky, „99 Cents”, a stabilit un record pentru cea mai scumpă fotografie contemporană care a fost vândută vreodată la o licitație.

Prețul a fost astronomic: 2,3 milioane de dolari.
12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

©2022 by Cristian Andrei Photography

bottom of page