top of page

Cea mai scumpă cameră vândută vreodată

Cea mai scumpă cameră vândută vreodată a fost o cameră foto Leica, Seria-0, un prototip din 1923. A fost vândută la o licitație din Viena.

Raritatea veche de un secol, care făcea parte din faimoasa 0-Series, a câștigat licitația cu un record de 15,1 milioane de dolari (14,4 milioane de euro) la cea de-a 20-a aniversare a licitației Leitz Photographica. Această cifră uluitoare, care este de aproape cinci ori mai mare decât estimarea inițială de 3,2 milioane de dolari, i-a permis camerei (numărul de serie 105) să „smulgă” recordul mondial al aceleiași camere, dar cu o altă serie 0 (numărul de serie 122) care s-a vândut cu 2,9 milioane de dolari în 2018.

Acest exemplu este unul dintre cele 23 de prototipuri lansate în 1923 de Ernst Leitz Wetzlar (care a fondat compania care va deveni Leica) pentru a testa piața. Camera de 35 mm va intra în producție ca Leica A doar doi ani mai târziu. Deși modelul a primit inițial o reacție mixtă, a devenit noul standard pentru fotografi profesioniști și a schimbat pentru totdeauna industria.
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Bình luận


bottom of page