top of page

Cea mai faimoasă expoziție de fotografie

Una dintre cele mai faimoase expoziții de fotografie a fost „The Family of Man”. A luat naștere în 1955 la Muzeul de Artă Modernă din New York și apoi a făcut turnee internaționale în următorii opt ani, atrăgând în total 9 milioane de vizitatori. Deține încă titlul pentru „cea mai vizionată expoziție de fotografie din toate timpurile”.

„The Family of Man” a fost o expoziție ambițioasă cu 503 fotografii din 68 de țări, realizate de Edward Steichen, directorul Departamentului de Fotografie al Muzeului de Artă Modernă a orașului New York. Expoziția a reprezentat punctul culminant al carierei sale. Titlul a fost preluat dintr-un poem al lui Carl Sandburg.

„The Family of Man” a fost expusă pentru prima dată în 1955, între 24 ianuarie și 8 mai, la New York, apoi a făcut un turneu prin lume timp de opt ani, ajungând la un număr record de audiență. Steichen a mărturisit că oamenii „s-au uitat la imagini, iar oamenii din imagini s-au uitat înapoi la ei. S-au recunoscut unii pe alții.”
În 2003, colecția de fotografii „Family of Man” a fost adăugată în patrimoniul UNESCO, ca recunoaștere a valorii sale istorice.

 


 


 4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page