top of page

Ce este fotografia Kirlian?

Fotografia Kirlian este o formă unică de fotografie care a fost folosită în mai multe domenii, de la cercetarea științifică tradițională la investigația paranormală și arta abstractă.

Fotografia Kirlian constă în capturarea unui obiect expus într-un câmp electric de înaltă tensiune și frecvență. În imaginile astfel obținute, obiectul fotografiat este înconjurat de un halou luminos, policrom. Este cunoscută și ca „efectul Kirlian”, „procedeul Kirlian”, „tehnica Kirlian” etc.

Primele încercări au fost făcute în anul 1777 de către Georg Christoph Lichtenberg. În 1939 Kirlian a dezvoltat aceasta metodă, care avea să-i poarte numele. Ideea i-a venit după ce a văzut întâmplător că pielea unui pacient care făcea un tratament cu electrozi strălucește. Din această cauză i se mai spune și electrofotografie.


Iată în ce constă aceasta tehnică de electrofotografiere care a fost patentată de Kirlian: filmul fotografic este pus pe o plăcuță conductoare, un alt conductor este atașat obiectului care va fi fotografiat. Cei doi conductori sunt legați la o sursă de înaltă tensiune, iar efectul produs este apariția obiectului respectiv, înconjurat de o lumină asemănătoare unei aure. (sursa: protv)

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page