top of page

Ce este fotografia HDR?

Chiar și cu expunerea perfectă, există anumite cadre care vor avea întotdeauna o lumină prea evidențiată, umbre sau altele. În ciuda faptului că este aproape imposibil să găsești mediul perfect în aceste tipuri de situații, există o soluție. Această dilemă veche poate fi rezolvată prin magia procesării HDR.

Ce este fotografia HDR?

HDR înseamnă interval dinamic mare şi acesta reprezintă o modalitate de a surprinde detaliile din cele mai luminoase şi întunecate elemente ale unei fotografii. În esenţă, acesta presupune realizarea şi combinarea mai multor imagini cu aceeaşi scenă pentru a prelua cele mai bune elemente din fiecare. În numeroase scene, intervalul dinamic este prea mare pentru ca o cameră foto să înregistreze toate detaliile într-un singur cadru. De exemplu, un peisaj într-o zi însorită, fotografierea de la fereastră a unei scene luminoase în aer liber sau a unei clădiri aflate în umbră pe fundalul unui cer albastru luminos.

Numeroase aparate foto compacte şi smartphone-uri au funcţia HDR integrată. De obicei, rezultatul final nu poate fi controlat prea mult, funcţia este pur şi simplu selectată şi imaginea este realizată. Adesea camera îți va indica să menţii aparatul nemişcat atunci când surprinzi o serie de imagini cu diferite expuneri şi acesta le combină în mod automat pentru generarea imaginii HDR finale.
O cameră foto DSLR cu funcţie HDR poate oferi mai multă flexibilitate. Poţi alege câte imagini surprinde camera şi cât de mari sunt diferenţele între setările pentru expunere. Aceasta îți permite să obţii exact imaginea dorită. (canon.ro)
15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

header.all-comments


bottom of page