În funcție de cine ești, acest lucru poate fi mult mai complicat decât „o schimb când am chef, nu are importanță etc.”.
Ai mers vreodată la o întâlnire cu o persoană pe care ai cunoscut-o online și, când ai întâlnit-o personal, ai constatat că este aproape de nerecunoscut? În ultimii ani, mulți oameni și-au făcut remarcată prezența online, rețelele sociale Zoom, LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok, site-uri web etc. devenind modalități cruciale de a te conecta, de a lucra sau de a socializa de la distanță. Desigur, majoritatea acestor platforme au opțiunea de a include o fotografie de profil. Când ai actualizat-o ultima dată pe a ta?
Poza de profil este o primă impresie și, indiferent dacă ne place sau nu, trăim într-o lume vizuală. Poate că în ultimul an ai auzit povești despre oameni care s-au îngrășat, au slăbit sau și-au vopsit părul într-o nuanță neașteptată. Acum că mulți oameni sunt în online, poate exista o discrepanță între modul în care arătăm în persoană și fotografiile pe care le folosim pentru a ne reprezenta online. Prima impresie contează, dar avem o problemă dacă arătăm diferit în persoană decât în imaginea digitală.
Există întotdeauna un moment de recalibrare când vedem pentru prima dată poza cuiva și apoi când ne întâlnim în viața reală. De exemplu, prima întâlnire cu o persoană care este mai atractivă în realitate decât în profilul online este o surpriză plăcută, în timp ce întâlnirea cu un medic care pare mult mai tânăr în fotografia de profil te poate face să te îndoiești de experiența pe care o are.
Fotografiile ne oferă o idee generală despre cum apare cineva, dar există multe caracteristici pe care o imagine nu le poate oferi. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește înălțimea și statura, ceea ce este imposibil de spus printr-o fotografie.
Din păcate, majoritatea oamenilor fac presupuneri despre tine pe baza unei simple fotografii, iar acele impresii cântăresc mult în ceea ce privește percepția. Oamenii nu judecă în mod intenționat, dar toți avem gânduri în subconștient și te supui interpretării dacă nu te reprezinți cu acuratețe. De cele mai multe ori, un CV nu include o fotografie, dar un angajator se va uita pe LinkedIn și pe alte platforme de social media ca să te vadă.
Lipsa unei fotografii poate fi, de asemenea, problematică. Profilurile false sunt comune. Conturile care par incomplete par mai puțin demne de încredere. Un internaut s-ar putea întreba ce încerci să ascunzi. Există oameni care postează aceeași imagine timp de 10 ani. Ei preferă să țină cu dinții de fotografiile cu ei mai tineri decât să arate o grizonare sau câteva riduri.
Iată câteva sfaturi pentru o nouă fotografie de profil grozavă:
Păstrează un fundal simplu;
Îmbracă-te decent;
Asigură-te că ai suficientă lumină pe față;
Nu uita că primul lucru pe care îl vede orice internaut care se uită la fotografia ta de profil sunt ochii și apoi zâmbetul.
Comments