top of page

Atenție! Google ar putea să-ți șteargă toate fotografiile

Mulți dintre noi stochează cele mai bune imagini pe Google Foto, deoarece este o modalitate utilă de a evita suprasolicitarea telefonului sau a computerului. Dar dacă nu te-ai conectat la un cont Google Foto de ceva vreme, ai grijă – începând cu acest an, dacă un cont Google nu a fost folosit sau nu a fost conectat de cel puțin doi ani, compania a anunțat că ar putea șterge contul și tot conținutul acestuia. Pe lângă Google Foto, aceasta include și Gmail, Docs, Drive, Meet și Calendar.

Odată ce un cont este compromis, acesta poate fi folosit pentru orice, chiar furt de identitate. Politica se aplică numai conturilor personale Google și nu va afecta conturile pentru organizații precum școli sau companii, dar merită totuși să verifici din nou anumite detalii.

Îți faci griji că-ți vei pierde contul Google Foto? Nu intra încă în panică

Google explică că nu va șterge imediat imaginile din conturile uitate sau neutilizate.
„Vom implementa acest lucru încet și cu atenție, cu preaviz”, a explicat un reprezentat al companiei. „Deși politica intră în vigoare începând cu data de 16 mai, nu va afecta imediat utilizatorii cu un cont inactiv – cel mai devreme când vom începe să ștergem conturile este decembrie 2023. Vom adopta o abordare treptată, începând cu conturile care au fost create și care nu au fost utilizate niciodată. Înainte de a șterge un cont, vom trimite mai multe notificări atât la adresa de e-mail a contului, cât și la adresa de e-mail de recuperare (dacă a fost furnizată una).”

Cum să-ți păstrezi contul Google Foto activ
Cel mai simplu mod de a menține orice cont Google activ este să te conectezi cel puțin o dată la doi ani, spune compania.
„Dacă te-ai conectat recent la contul tău Google sau la oricare dintre serviciile noastre, contul este considerat activ și nu va fi șters. Activitatea poate include aceste tipuri de acțiuni pe care le întreprinzi atunci când te conectezi sau când ești conectat la contul tău Google.”:

  • Citirea sau trimiterea unui e-mail

  • Folosirea „Google Drive”

  • Vizionarea unui videoclip de pe YouTube

  • Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play

  • Folosirea „Căutare Google”

  • Utilizarea „Conectează-te cu Google” pentru a te conecta la o aplicație sau serviciu terță parte



Este cu siguranță o idee bună să-ți creezi copii de rezervă ale celor mai bune imagini.
3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page