top of page

9 reguli de bază pentru un fotograf

Reguli, reguli, reguli… nimănui nu-i plac regulile, așa că, pentru moment, redenumim acest articol „9 sfaturi pentru viața ta fotograf”. Ghidurile, sfaturile sunt bune, ne îndreaptă în direcția corectă fără a ne obliga să le folosim. Deci, cum rămâne cu aceste sfaturi pentru „viața ta fotografică”? Cu toții avem nevoie de puțină îndrumare.

Iată câteva sfaturi de care poate ai nevoie în cariera ta de fotograf:

1. Cumpără doar echipamentul de care ai nevoie

Acel superb obiectiv de14 mm f/2.8 s-ar putea să te seducă, dar îl vei folosi dacă fotografiezi predominant portrete? A avea echipamentului potrivit este o modalitate excelentă de a progresa. Te ajută să te concentrezi să obții fotografiile potrivite, mai degrabă decât să încerci să aduni noi piesă în echipamentul tău.

2. Nu te simți niciodată obligat

Orice profesionist creativ îți va spune că cel mai prost tip de client este cel care te obligă să filmezi ceva exact așa cum își dorește, indiferent dacă chiar are o ideea bună sau nu.

Fotografia ar trebui să fie un proces relaxat, natural, care îți face plăcere. Pentru a fi sigur că este, nu face niciodată ceva ce nu vrei cu adevărat.


3. Încearcă, încearcă și iar încearcă

Această veche zicală obișnuia să fie destul de scumpă în zilele filmului, dar cu camerele digitale la tot pasul nu mai există nicio scuză să nu o faci. Uneori, ajungi acasă, încarci imaginile și te gândești, wow, chiar a meritat efortul? Da, a meritat, dacă ai ceva de învățat din asta.

Singurul mod prin care orice fotograf devine mai bun este să fi făcut sute de greșeli la început. Ridică-te, ieși afară și fotografiază din nou, acordând atenție nu numai la ceea ce ai greșit, ci și la ceea ce ai făcut corect.

4. Caută mereu să ieși din zona de confort

În mod similar cu a face greșeli, să nu ieși niciodată din zona a ceea ce știi este la fel de rău. S-ar putea să te simți foarte confortabil, poate chiar realizat în genul ales. Cu toate acestea, fotografia este o artă în continuă evoluție și, fără să-ți depășești granițele, vei sta și vei deveni de modă veche.

5. Fii organizat acasă

A avea un colț personal, un spațiu organizat este vital pentru orice fotograf. Un loc pentru carduri de memorie, o parte pentru încărcare, una pentru editare, încărcătoare de baterii pentru toate dispozitivele, ordonate etc. A fi organizat înainte de a pleca, îți va da o dispoziție mai relaxată și, prin urmare, creativă.

6. Ia cu tine doar lucrurile de care ai nevoie

Un mare impediment al creativității este să fii obosit. Devii așa dacă porți cu tine prea mult echipament. Gândește-te bine când îți faci bagajele pentru următoarea sesiune. Ai nevoie de toate acele lucruri? Veți avea nevoie de un bliț și de toate celelalte accesorii? Știu, te vei gândi că poate vei avea nevoie la un moment dat, dar asta nu înseamnă să cari toate accesoriilor cu tine.


7. Nu uita niciodată de backup

De câte ori ai citit/ai auzit o poveste despre cineva care își pierde toată munca? Se întâmplă și la case mai mari. Backup-ul este o parte vitală a fluxului de lucru al fotografului.

Copierea de rezervă trebuie făcută în mod regulat, frecvent, atât online, cât și offline. Gândește-te la orice eveniment care s-ar putea întâmpla și planifică-l.

8. Nu fi ca toți ceilalți, riscă!

Norii pufoși și cerul albastru ar putea arăta grozav, dar un fotograf adevărat își dorește vreme reală. Furtunile, ploaia, zăpada, ceața sunt toate condițiile meteorologice în care se bucură fotografii buni. Sunt genul de condiții care se pretează la imagini puternic emoționale, mai degrabă decât la fotografii generice în stilul unei cărți poștale. Data viitoare când vezi o furtună în aplicația meteo, fă-ți bagajul.

9. Fii deschis la critici

Poate că acesta este cel mai important sfat. Postarea imaginilor pe rețelele de socializare poate stimula ego-ul, dar nu-ți va îmbunătăți fotografia. Una dintre cele mai bune modalități de a progresa este obținând o critică la rece și sinceră de la colegi, prieteni etc.

Critica sinceră poate fi greu de digerat, mai ales când ai presupus că imaginile tale sunt deja uimitoare. Cu toate acestea, perseverează, ia în considerare aceste comentarii, oricât de dure ar fi și în viitor vei descoperi că imaginile își vor îmbunătăți aspectul.
8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page