top of page

6 fotografii care îți vor demonstra că și animalele știu să râdă

Animalele râd?

Specialiștii spun că vocalizările animalelor făcute în timp ce se joacă sunt un apropiate de râsul uman. A râde împreună este o modalitate excelentă prin care oamenii se conectează. Și deși cauzele râsului pot varia foarte mult în funcție de indivizi și grupuri, sunetul este de obicei recunoscut între oameni aparținând unor culturi diferite.

Dar cum rămâne cu animalele? La oameni, râsul poate exprima o serie de emoții - de la sentimente pozitive, cum ar fi bucuria, până la cele negative, cum ar fi dezgustul. Oamenii râd și când aud o glumă sau când văd ceva ce li se pare amuzant, deși nu se știe dacă inteligența animalelor include ceea ce oamenii ar numi simțul umorului.

Cu toate acestea, multe animale produc sunete în timpul jocului care sunt unice pentru acea interacțiune socială plăcută; cercetătorii consideră astfel de vocalizări ca fiind apropiate râsului uman.

Deoarece unele tipuri de comportament de joc arată ca o luptă, animalele pot vocaliza sau râde în timpul jocului pentru a împiedica escaladarea interacțiunilor și a deveni agresive sau dăunătoare, au raportat cercetătorii. Spre deosebire de luptă, jocul este de obicei repetitiv și are loc independent față de alte comportamente sociale, cum ar fi împerecherea sau căutarea hranei. Investigația cercetătorilor a identificat zeci de exemple, cu rapoarte despre semnale de joc vocal la mamifere, în special printre primate, rozătoare, carnivore sociale și (într-o măsură mai mică) mamifere marine.

Râsul uman diferă în mod semnificativ de râsul altor animale și prin volumul. Oamenii râd cu voce tare. Atunci când majoritatea animalelor râd, sunetul este foarte liniștit - suficient de tare pentru a fi auzit de „partenerul de râs”, potrivit unui studiu.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page