5 sfaturi pentru fotografii care se află pentru prima oară într-un studio
Urmează prima ta ședință de studio? Aceste sfaturi te vor face mai mult decât pregătit. Prima dată când un fotograf se află într-un studio profesional poate fi o experiență înfricoșătoare. Dar nu trebuie să fie. Vei primi câteva sfaturi utile care vor face ca prima ta experiență în studio să fie una reușită.
1. Fă-ți un plan
A avea un plan bine pus la punct ar trebui să fie întotdeauna primul lucru care ar trebui să fie pe lista unui fotograf atunci când vine vorba de o sesiune foto într-un studio.
Spre deosebire de un shooting în aer liber, în lumină naturală, este dificil să improvizezi în studio dacă nu ai totul planificat în avans. Asta pentru că seamănă foarte mult cu turnarea unui film; fotograful trebuie să fie regizor în orice moment.
Trebuie să-ți răspunzi la toate întrebările: cine, ce, când, unde și de ce. Iată câteva lucruri importante:
Localizarea studioului va fi accesibilă pentru tine și toți ceilalți implicați?
Este esențial să știi de cât timp vei avea nevoie, mai ales dacă închiriezi studioul sau plătești un model.
Sfaturile de mai sus reprezintă doar punctul de plecare. Totul trebuie gândit cu atenție. Acest lucru va asigura o experiență fără peripeții și vei deveni un fotograf al cărui telefon va suna a doua oară pentru programarea unei ședințe foto.
2. Iluminarea pe care o utilizezi
Iluminatul este regele în fotografia de studio. Modul în care alegi să pui lumina pe subiect contează și face diferența. Când începi, probabil că cel mai bine este să păstrezi lucrurile simple, fără prea mari complicații. Ia în considerare utilizarea unei configurații cu o singură lumină.
Mulți fotografi de portret folosesc doar o singură lumină principală pentru fotografiile lor. Un reflector poate fi folosit și pentru a umple lumina acolo unde nu dorești umbră.
3. Perspectiva este importantă
Pentru portrete și alte genuri, este întotdeauna important unde vei ține camera în raport cu modelul sau subiectul tău. Din ce unghiuri vei alege să fotografiezi? Deoarece ochii sunt importanți în atât de multe circumstanțe, stabilește dacă majoritatea fotografiilor tale vor fi la nivelul ochilor sau dacă intenționezi să schimbi perspectiva.
Acest lucru este important deoarece iluminarea se va schimba întotdeauna de îndată ce schimbi stilul. Umbrele și luminile vor cădea în locuri diferite de îndată ce perspectiva se va schimba. Chiar dacă nu ai toate lucrurile stabilite, verifică de două ori cum interacționează lumina cu subiectul pentru a vedea dacă este necesar încă un reflector sau dacă ar fi necesare altfel de modificări înainte de a începe să fotografiezi.
4. Folosește un fundal neutru
Când te afli pentru prima dată într-un studio, cel mai bine este să păstrezi totul simplu și să folosești un fundal neutru pentru a-ți fotografia subiectul.
Dacă ai un fundal neutru este mai ușor să tai subiectele din fundal dacă ai nevoie sau să schimbi fundalul cu ceva diferit.
5. Să ai la îndemână elemente de recuzită
Recuzită precum ochelari de soare, pălării, bijuterii, eșarfe sau orice altceva relativ un ajutor. Aceste elemente pot fi utile dacă rămâi fără idei sau vrei doar să experimentezi, să încerci ceva nou.
Ar fi indicat să te consulți în prealabil cu subiectul pentru a-l informa despre elementele pe care le poți introduce; de asemenea, poți cere modelului să aducă orice recuzită pe care ar dori să o încerce.
Commentaires