top of page

5 sfaturi pentru a stăpâni fotografia de interior

Uneori vezi fotografii de interior pe un site web sau o revistă și crezi că sunt imagini create cu ajutorul graficii computerizate. Sunt atât de atrăgătoare încât nu par reale. Dar, în realitate, de multe ori sunt doar fotografii de interior care urmează anumite reguli de lumină și compoziție.

Rețelele de socializare sunt un alt loc unde s-ar putea să găsești fotografii uluitoare de interior. Deci, cum să captezi aceste imagini și să poți exprima prin ele potențialul real al locului vizat? Cum să stăpânești fotografia de interior? Cum să creezi imagini de interior elegante precum cele din reviste?

Fotografia de interior

În primul rând, este important să înțelegem unde se poziționează fotografia de interior ca stil de fotografie.
Un scenariu tipic este fotografia imobiliară. Dacă o casă este scoasă la vânzare, de exemplu, va fi necesar ca un fotograf să realizeze imagini detaliate cu tot ce se află în interior.
Revistele și site-urile de design interior, de asemenea, reprezintă un alt scenariu pentru fotografia de interior. Camerele și mobilierul cu un anumit stil și design devin subiecte de fotografie care trebuie evidențiate și prezentate prin imagini.
Fotografii amatori surprind des momente care se întâmplă într-un spațiu de interior. Dar acest lucru se întâmplă de obicei la o ocazie specială cum ar fi onomastică sau sărbători.

5 sfaturi pentru fotografia de interior

1. Nu aglomera spațiul

Pentru a surprinde acele fotografii elegante de interior, trebuie să te concentrezi pe spațiul disponibil. Capacitatea ta de a-ți modela spațiul interior are un rol foarte important. Locul în care faci fotografiile contează foarte mult, la fel și pregătirea acestuia.
Dacă faci fotografii într-un loc dezordonat, trebuie să găsești modalități de a-ți „dezaglomera” spațiul. Du-te și elimină mizeria. Asigură-te că zona din care vei lucra este una îngrijită.
Elimină elementele care distrag atenția din compoziția ta. Camerele conțin adesea prea multe obiecte împrăștiate și fără rost. Mergi pe principiul „Less is more”.

Simplifică-ți compoziția. Scapă de toate acele perne care nu vor face decât să oblige oamenii să apese butonul „skip” și chiar poți muta niște mobilier acolo unde este posibil.

2. Compoziția fotografiei de interior

Pe măsură ce intenționezi să faci fotografii de interior, compoziția este o parte crucială. Îmbunătățește elementele de compoziție, cum ar fi echilibrul, liniile principale, culoarea etc.

Fotografiile tale trebuie să-ți scoată în evidență abilitățile. Pentru a fi înaintea concurenților tăi, studiază regula treimii și începe să produci imagini atrăgătoare.


3. Utilizează echipamentul potrivit pentru fotografia de interior

Mulți fotografi aduc doar instrumente precum o cameră și obiectivul potrivit. Atunci când urmărești fotografia de interior, este înțelept să ai multe piese care formează echipamentul potrivit.

De exemplu, trebuie să aduci un trepied, carduri de memorie, baterii de rezervă, laptop și alte accesorii. Ai nevoie, de asemenea, de un obiectiv cu unghi larg.

4. Lumina este cheia

Iluminarea este o parte crucială în fotografie și mai ales când vine vorba de fotografia de interior. Pentru fotografii de interior de cea mai bună calitate, trebuie să păstrezi luminile stinse. În acest fel, vei crea o senzație naturală și imagini mai bune.

Dacă decizi să aprinzi luminile de interior, vei ajunge să creezi umbre inutile și să diminuezi stilul elementelor esențiale de fotografiere a interioarelor.

Când fotografiezi interioare, încearcă să lucrezi cu lumina naturală și să fotografiezi într-o zi înnorată. Evident că nu poate fi prea întuneric, dar, de regulă, nu vrei să ai un contrast mare între lumina care intră și restul spațiului interior. În caz contrar, va trebui să petreci prea mult timp și efort pentru a echilibra lumina atunci când editezi fotografiile. Simte-te liber să utilizezi un bliț pentru o iluminare mai bună.

Detaliile contează
Fotografia de interior este sofisticată și trebuie să obții corect fiecare detaliu. Concentrează-ți timpul și energia pe fiecare parte a procesului de filmare chiar și după post-producție. Fiecare caracteristică pe care o capturezi contează.

Fotografia de interior poate fi foarte plină de satisfacții, iar stăpânirea acestui stil de fotografie necesită puțin timp și practică. Fotografiile pe care le vezi în reviste și site-uri web sunt doar rezultatul experimentării și experienței, așa că nu mai aștepta.
8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page