top of page

5 sfaturi care te vor face să privești fotografia ca o călătorie

De la cercetare la captură, la editare și la partajare - este o călătorie grozavă.
Ca fotografi, suntem foarte norocoși. Este o pasiune care nu moare niciodată deoarece nimic nu este la fel, tot timpul va fi ceva de descoperit, de capturat. Meșteșugul fotografiei reprezintă într-adevăr o călătorie grozavă. Și, adesea, poate coincide cu propria noastră călătorie în viață.

Deci... pe parcursul vieții, cum faci cele mai bune fotografii? Iată cinci sfaturi care îți vor permite să profiți la maximum de călătoria ta fotografică.

Procesul de învățare

Se spune că dacă vrei să prinzi un obicei de a face ceva, trebuie să faci acel lucru timp de 21 de zile la rând. Învățarea fotografiei nu este diferită. A viziona videoclipuri, a citi tutoriale, a participa la un webinar sau cursuri de fotografie - toate aceste lucruri îți pot oferi informații valoroase și inspirație pentru a continua.

O modalitate de a începe este să adopți o regulă de „5 minute”: petrece 5 minute în fiecare zi pentru a învăța cum să faci fotografii mai bune. Vizitează un site web, interacționează cu alți fotografi online etc. S-ar putea să nu folosești toate informațiile dintr-o dată, dar a arunca informații utile în subconștient înseamnă că vor fi mereu acolo când ai nevoie de ele!

Fă ca fotografia să fie parte din viața ta de zi cu zi

Cu toții avem o mulțime de lucruri de făcut într-o anumită zi. Ritmul vieții de zi cu zi și poate părea uneori copleșitor. Cu toate acestea, găsește timp și pentru tine, unui moment pentru a face câteva fotografii în timpul zilei poate fi de fapt o pauză binevenită.

Încearcă să faci din fotografie o parte a călătoriei tale de zi cu zi. Fă fotografii cu familia ta și păstrează un jurnal digital, fă fotografii cu colegii tăi sau pur și simplu fă selfie-uri. Creează un proiect foto precum „30 de zile de la stația de autobuz” sau „Viața mea la nivelul solului” sau „Apusuri și răsărituri timp de 30 de zile” etc. și vezi unde te vor duce toate aceste teme!

Fii persoana potrivită la locul potrivit

Pentru mulți fotografi, o parte a călătoriei este să caute locuri uimitoare și inspiratoare pentru a fotografia. Turnul Eiffel, Marele Canion, Aurora Borealis și atât de multe alte locuri incredibile din lume pot fi o experiență de viață fantastică, precum și o experiență fotografică grozavă. Pune acele locuri pe lista ta, dar nu uita să explorezi pe deplin și împrejurimile tale.

Indiferent de tipul de fotografie pe care îl iubești, propriul tău oraș sau cartier ascunde adesea bijuterii fotografice. Făcută la momentul potrivit - să zicem, la ora de aur - poate transforma o fotografie obișnuită în ceva magic.


Echipamentul potrivit

Să recunoaștem: nu există într-adevăr un set perfect de echipament. Sigur, există camere și lentile scumpe, trepiede, filtre de expunere lungă și multe altele (chiar și drone). Cea mai bună cameră este cea pe care o ai în mână.

Vestea bună este că fiecare persoană din lume care face poze are probabil cel puțin o fotografie care este cu adevărat minunată și uimește pe toată lumea. Folosește echipamentul pe care îl ai și ceea ce ai învățat, apoi lasă artistul din interiorul tău să preia conducerea. Simte momentul și apasă butonul declanșator.

Continuă să te dezvolți

Am vorbit mult despre procesul de învățare și de captare a fotografiilor, dar mulți oameni nu sunt siguri ce să facă în continuare. Editarea creativă poate fi o sursă de mare plăcere și experimentare, care este, de asemenea, foarte satisfăcătoare în călătoria ta de învățare. Nu te opri din ceea ce faci, caută în continuare la ce anume te pricepi cel mai bine, care tip de fotografie îți vine mănușă etc.
Încearcă să selectezi cele mai bune imagini din biblioteca ta virtuală. Apoi le poți distribui pe rețelele de socializare, să creezi pentru fiecare o poveste.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page