top of page
Poza scriitoruluiCristian

5 setări ale unui IPHONE pentru a face fotografii mai bune


Toată lumea face ocazional câte o poză proastă. Poate unghiul este greșit sau poate că imaginea este fie prea întunecată, fie prea luminoasă și nu poți spune cu exactitate la ce te uiți. Indiferent dacă te-ai săturat de fotografii proaste sau doar te-ai familiarizat cu noul tău iPhone, aceste trucuri pentru aparatul foto iPhone te vor ajuta să-ți perfecționezi jocul fotografic în cel mai scurt timp.

Cum să ajustezi setările camerei unui iPhone


E posibil să-ți spui că: „M-am jucat cu setările camerei și nimic nu ajută cu adevărat!”. Deși lucruri precum blițul sau temporizatorul camerei iPhone s-ar putea să nu te ajute întotdeauna, acestea nu sunt singurele funcții disponibile pentru tine. Precum alte aplicații, camera are doar câteva dintre setări pe care le poți face direct din aplicație, în timp ce altele sunt „îngropate” sau „ascunse” chiar în Setările iPhone. Funcțiile pe care le vei găsi în Setări > Cameră includ:
  • Grid

  • Keep Normal Photo for HDR


Și în aplicația „Cameră”, vei observa câteva funcții mai familiare, cum ar fi:
  • Live Photos

  • Camera Timer

  • HDR

  • Portrait Mode

  • Focus

  • Exposure

Hai să aruncăm o privire peste ce pot face aceste funcții și cum le poți ajusta pentru a-ți îmbunătăți fotografiile.

1. HDR: fotografiază în condiții dificile de iluminare

Poate că ai mai văzut insigna HDR în „Cameră” și te-ai întrebat ce face și când să o utilizezi. O descriere simplificată a HDR ar fi că face trei fotografii la expunere diferită și le combină. Vei găsi acest lucru incredibil de util atunci când încerci să faci fotografii în condiții dificile în ceea ce privește lumina, de exemplu un peisaj prea luminos sau prea întunecat.

Dacă nu ești un fan al HDR, îl poți dezactiva atingând insigna din aplicația Cameră. Alternativ, setează-l pe Auto și lasă Camera să decidă când să înregistreze în HDR.


2. Live Photo: captează mișcarea

Ți-ai dorit vreodată ca fotografiile tale să fie un pic mai dinamice? Ei bine, exact asta face „Live Photo”. Funcția surprinde câteva secunde înainte și după fotografiere.
Pentru a activa Live Photos, deschide aplicația Cameră și atinge pictograma rotundă din partea de sus a ecranului. Vei ști că este pornit când pictograma devine galbenă. Și de acolo doar fă-ți fotografia ca de obicei. Pentru a dezactiva funcția, atinge pictograma din nou, iar aceasta va reveni la alb.

Dacă dintr-un motiv oarecare nu-ți place fotografia – poate că nu este focalizată sau cineva clipește – poți schimba. Doar atinge „Editează”, iar în partea de jos va apărea o cronologie, permițându-ți să selectezi cel mai bun cadru pe care să îl utilizezi ca fotografie cheie.

3. Timer: Evită tremuratul camerei

Dacă descoperi că toate fotografiile tale sunt puțin neclare, poate că miști ușor camera când apeși declanșatorul pentru a face fotografia. Pentru a remedia acest lucru, încearcă temporizatorul camerei.

Când te afli în aplicația Cameră, atinge pictograma temporizatorului din partea de sus și îți va oferi un răgaz de 3, 5 sau 10 secunde. Selectează timpul de întârziere, atinge butonul declanșator și apoi voila!

4. Portrait Mode: obține un fundal blurat

Dacă vrei să pui mai mult accent pe persoana din fotografia ta și să estompezi totul, încearcă să utilizați „modul Portret”. Obține un efect similar cu cel al camerelor DSLR, când subiectul fotografiei este focalizat, dar fundalul este blurat.

Poți trece la modul Portret la fel cum comuți la „Video” sau „Slow Motion” în aplicația „Cameră”. Odată ce ai selectat modul Portret, urmează instrucțiunile de pe ecran care te vor anunța dacă ești prea aproape sau prea departe de subiect sau dacă trebuie să adaugi mai multă lumină imaginii.

5. Exposure: fotografii mai luminoase sau mai întunecate

Poți regla și bloca expunerea sau luminozitatea fotografiilor tale. Doar atinge oriunde ecranul pe imagine și trage pictograma cu soare în sus sau în jos pentru a face fotografia mai luminoasă sau mai întunecată. În plus, poți apăsa și menține apăsat pentru a bloca expunerea (va apărea aceeași casetă galbenă etichetată „AE/AF Lock”). Și dacă dorești un control mai avansat, asemănător DSLR-ului, asupra expunerii, încearcă aplicațiile de editare mai complexe.

Acum că ai o imagine de ansamblu despre cum să utilizezi camera unui iPhone, este timpul să începi să experimentezi și să faci fotografii așa cum dorești.
1.176 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page