top of page

5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când fotografiezi


Locul potrivit

Înainte de a începe, gândește-te ce fel de fotografii vrei să faci. Ar trebui să fie imagini cu o fată frumoasă sau cu întreaga familie? Reclamă la un costum de baie sau una de afaceri? În funcție de subiect vei alege și locul adecvat. Recomandarea este să faci fotografiile de familie și cele de business într-un studio cu fundal monocrom, iar celelalte tipuri – în aer liber, unde diferitele fundaluri naturale oferă oportunități nesfârșite pentru creativitate.

Limbajul corpului

Cum să pozezi cât mai bine la cameră? La urma urmei, limbajul corpului poate spune multe spectatorilor. Asigură-te că poziția capului, a mâinilor, a picioarelor și a altor părți corespunde cel mai bine ideii tale, conceptului fotografic. Evită situațiile în care clientul tău se trântește, își ține capul strâmb sau într-un mod neatrăgător sau mâinile îi atârnă ca două funii.

Păr și îmbrăcăminte

Chiar dacă corpul se află în poziția corectă, pot exista situații de forță majoră în ceea ce privește hainele, cum ar fi pantalonii cu fermoar, mânecile răsucite sau firele care iese din cusătură. Oprește-te și „repară” zonele neatractive. Același lucru este valabil și pentru păr.

Expresia facială

Fața comunică o mulțime de lucruri. Un chip cu adevărat expresiv îi va face și pe cei care privesc fotografia să aibă parte de aceleași emoții. Expresia, împreună cu poziția adecvată a corpului, va crea o fotografie ale cărei elemente vor fi în armonie. Spune-i celui/celei din fața camerei unde să întoarcă capul, cum ar trebui să stea mâinile, ce fel de zâmbet ar trebui să afișeze etc.

Alegerea obiectivului

Fundal și prim-plan. Planificarea fotografiilor cu întregul corp, gândiți-vă la fundal și prim-plan, deoarece acestea fac parte din cadru. Asigurați-vă că nu există oameni în exces și nimic nu împiedică. Utilizați spațiul alb pentru a face imaginile mai atractive.

Reține că un obiectiv cu unghi larg nu este o soluție bună pentru fotografierea oamenilor, deoarece distorsionează anumite elemente. Un obiectiv de 50 mm cu deschidere f/1.4 sau f/1.8 este adecvat. Permite privitorului să vadă corpul subiectului așa cum este în realitate, cu neclaritatea discretă a fundalului. Utilizează spațiul alb pentru a face imaginile mai atractive.

Când totul este gata pentru fotografiere, este foarte important să lucrezi rapid. Nu lăsa clientul să stea într-o singură poziție prea mult timp. Persoana ar trebui să pozeze cu entuziasm pe toată durata sesiunii și să nu se simtă enervat/ă sau obosit/ă.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page