top of page

5 lucruri pe care ar trebui să le faci după ce cumperi o cameră nouă

Este foarte tentant să fotografiezi cu noua ta cameră cât mai curând posibil. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să ai grijă mai întâi.

Achiziționarea unui nou aparat foto este una dintre cele mai mari bucurii ale unui fotograf. Îmbunătățirea echipamentului te poate ajuta să faci fotografii mai bune și să deschizi un nou capitol al „călătoriei tale fotografice”.

Utilizarea camerei va fi mult mai ușoară dacă urmezi acești pași din timp pentru a-ți proteja dispozitivul. De asemenea, poți descoperi și alte lucruri interesante pe care le poți face cu noul aparat.

1. Încarcă dispozitivul

Unii utilizatori cumpără un aparat nou, în timp ce alții apelează la un produs. Indiferent de unde ai cumpărat dispozitivul, nu este garantat că bateria va fi încărcată complet.
Odată ce ai primit camera, încărcarea este primul lucru pe care ar trebui să-l faci. În funcție de cât de descărcată este bateria, ar putea fi necesar să aștepți puțin înainte de a o folosi.

Este demn de remarcat faptul că, deși ar trebui să primești un cablu de încărcare, unele nu oferă încărcătoare de perete. Așadar, va trebui fie să cumperi unul care se potrivește cu portul USB al încărcătorului, fie să utilizezi unul pe care îl ai deja.

2. Asigură aparatul

Dacă ai cumpărat o cameră nou-nouță, furnizorul tău ți-a oferit probabil o perioadă de garanție. Acest lucru diferă de la producător la producător și merită să verifici toate detaliile, când începe garanția, în ce constă aceasta etc.
În cazurile în care trebuie să te înscrii pentru o garanție, probabil vei găsi instrucțiunile incluse împreună cu camera. Și dacă ai îndoieli, poți vizita oricând site-ul web al producătorului.

Unii vânzători de camere second-hand vor include o garanție pentru dispozitivele pe care le vând. Dacă aparatul tău nu are garanție, ar trebui să te gândești cu tărie la una.

3. Modifică setările

Prima oară este posibil să nu ai toate setările pe care dorești să le utilizezi. Diferite butoane vor îndeplini diverse funcții și este posibil să fie necesar să ajustezi setările de imagine din cameră. Verificarea setărilor implicite este o idee bună; odată ce le cunoști, poți începe să modifici lucrurile după bunul plac.


Modul în care schimbi setările va depinde de camera pe care o utilizezi. Cu toate acestea, mulți vor avea un meniu împărțit în mai multe categorii. De asemenea, poți găsi butoane pentru a schimba comenzile dacă dorești să le modifici.

4. Formatează cardul de memorie

În cele mai multe cazuri, probabil că vei folosi același card de memorie pe care îl anterior. Dar înainte de a începe să faci fotografii cu aparatul cel nou, va trebui să formatezi cardul și să te asiguri că este gata de utilizare cu camera actuală.

Formatarea cardului de memorie este ușoară; vei găsi o setare care îți arată cum să faci acest lucru. Înainte de a formata cardul, asigură-te că transferi fișierele pe un hard disk. În acest fel, le poți accesa mai târziu.

5. Urmărește tutoriale despre modelul tău de cameră

Chiar dacă noua ta cameră este de la un producător cu care ești familiarizat, va trebui să treci printr-o experiență de învățare. Unele caracteristici vor fi diferite și, în multe cazuri, la fel și calitatea imaginii. De asemenea, va trebui să iei în considerare ce lentile poți utiliza și unde puteți găsi toate setările necesare.

Ar trebui să urmărești tutoriale pentru modelul tău de cameră. Indiferent de dispozitiv, probabil vei găsi o mulțime de videoclipuri pe YouTube care îți arată cum să-ți folosești echipamentul.
10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page